Lime- og tequilatærte med fløjlsblødt flødeskum

(8-10 personer)

 

Tærtebund

150 g digestive kiks
1 dl havregryn
2 tsk kanel
1 spsk kakao
1 æg
100 g smør, smeltet

Tænd ovnen ved 120 grader. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend dem til en jævn blanding. Tryk blandingen ned i en 20-24 cm tærteform med løs bund, så det dækker op til kanten af formen. Bag bunden i 15 min. så bunden sætter sig.

Tequila og lime fyld

2 dåser kondenseret mælk
175 ml æggeblommer
1 dl friskpresset limesaft
Revet skal af 2 lime
1 dl tequila

200 ml fløde, pisket til skum som pynt

Fintrevet limeskal til pynt Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Hæld massen i tærtebunden og bag den ved 120 grader i ca. 20-30 min., eller indtil cremen føles fast, når du trykker let på den. Lad tærten blive helt kold på køl inden servering. Pynt med skefulde af flødeskum og et drys fintrevet limeskal.

 

Vin forslag til lime- og tequilatærte

Prosecco eller Cava brut.