Vælg den rigtige skærmstørrelse

Læs om hvilken størrelse TV, der passer til dit behov.

Trænger dit TV til en opgradering, men er du faret vild i junglen af forskellige skærmstørrelser og anbefalinger af, hvor langt væk du skal sidde for at få optimalt udbytte af dit nye TV? Så læs med her, hvor vi guider dig til at vælge den rigtige skærmstørrelse.

På samme måde som når du skal købe en bil, hænger pris og størrelse på et TV også sammen. Det rigtige TV for dig afhænger samtidig af, hvordan dit behov og brugsmønster er. Hvis du gerne vil have indlevende film- og sportsoplevelser, er det en god ide at gå lidt op i størrelse. Et stort TV giver dig nemlig en god indlevelse og får de små detaljer til at træde frem, når du ser komplekse scener som f.eks. fodboldkampe.

Der findes ikke et entydigt svar på, hvilket TV der passer til dit behov, med alligevel har vi samlet nogle gode råd om, hvilken skærmstørrelse du bør vælge:

Skærmstørrelse Betragtningsafstand
24” – 32"  Under 2 meter
33” – 38”  2 – 2,2 meter
39” – 43”  2,2 – 2,5 meter
44” – 49”  2,5 – 2,7 meter

50” – 64"

65"75"

 Omkring eller mere end 2,5 meter

 

Størrelsen på et TV opgives i tommer (”). Målet der opgives, er skærmens diagonale mål i tommer. En tomme er 2,54 cm.

Hvis din betragtnings afstand er mindre end det anbefalet, er det værd at overveje et Ultra HD 4K TV, hvor udbyttet bliver ekstra stort når du er tæt på skærmen.

Hvis du er i tvivl om, hvilket TV der er det rigtige for dig, så kan du se et stort udvalg af modeller og størrelser i dit lokale Bilka varehus.

Anmeld dette produkt

Ok vejviser af  , 41-54, Kvinde, Vejle, Danmark
30. december 2015
Det kan være svært at vælge, hvis man som mig er helt grøn, så disse fif er gode som udgangspunkt.
Jeg anbefaler dette produkt