Trommestikker

Trommestikker er ikke bare et par pinde til at slå på trommen med. De findes i mange forskellige udgaver, størrelser, materialer og udformninger. Her på Bilka.dk finder du et varieret udvalg af høj kvalitet.

Trommestikker for enhver smag

I et hvert orkester med respekt for sig selv spilles der på keyboard, guitar og trommer. Men et trommesæt er ikke meget værd uden trommestikker. Du kan få trommestikker til både børn og voksne, og der findes stikker til forskellige trommer. De rigtige stikker giver trommerne den rigtige lyd, og den rigtige vægt og længde der gør, at du nemmere kan håndtere dem. Når du vælger stikker på Bilka.dk får du alle fordele.

  • Den lyd du ønsker – dyb eller høj
  • Den rigtige vægt og længde
  • Den rette trommestik, til din tromme

Trommestikker fås som nævnt i mange udformninger, længder, vægt og materialer, så hvad skal du vælge?

Materialet

Stikkerne er oftest lavet af træ, men der findes også andre materialer på markedet.

  • Hickory er nok den mest brugte træsort til trommestikker. Den er ikke så hård som for eksempel eg, og det er derfor ikke lige så hårdt for håndleddene. Hickory er meget holdbart.
  • Eg er tungere end hickory og gør stikkerne egnede til bl.a. tunge bækkener, og gør dem også mere slidstærke.
  • Ahorn er en af de lette trætyper og anvendes derfor ofte af trommeslagere, der ønsker at spille hurtige sekvenser.
  • Aluminium er selvsagt mere holdbart end træ. De er også en del tungere, og er derfor ikke så velegnede til at spille på tynde bækkener, der hurtigt vil knække.
  • Carbon er et syntetisk materiale. Det er meget lig at spille med en trommestik af hickory, men det er mere holdbart. Overfladen er nem at holde fast på, så den ikke glider så nemt ud af hænderne.

Længde og vægt

Tyngdepunkt – og dermed balance – er noget af det, stikkens længde og vægt har indflydelse på. En trommestik vejer typisk mellem 40 og 70 gram og måler mellem 38 og 43 cm. De lange stikker har selvsagt mere rækkevidde, mens de korte ofte er nemmere at spille hurtige og kontrollerede sekvenser med.

Stikkernes størrelse betegnes ofte med et tal og et bogstav – f.eks. 7a, 5a, 2b og lignende. Jo højere tal og tidligere bogstav, jo mindre stik.

Køb stikker online på Bilka.dk

Bilka.dk er mere end bare en butik. Vi er dit hypermarked, der har alt, hvad du skal bruge, som kan skabe oplevelser for hele din familie.

Køb musikinstrumenter og trommestikker på Bilka.dk, og få 30 dages returret. Slå tonen an med de rigtige trommestikker – hvem ka'?, du ka'!