Hvilken maling skal jeg vælge?

Få råd om malingtyper

Det kan virke lidt uigennemskueligt, at vælge maling til din bolig. Her kommer vi med nogle simple tips til, hvad du skal kigge efter. Først skal du se på, hvad malingen skal kunne, for at det passer til det behov, du har. For eksempel om det er vigtigt, at den dækker godt første gang, eller at den er slidstærk, eller rengøringsvenlig og vaskbar.

Vælg malingtype efter rum og behov
Hvilken maling du skal vælge afhænger af, hvilken type rum der skal males. Til stue, entre, værelser og soveværelser vil man normalt vælge en mat maling, mens køkken og bad (vådrum) kræver en mere vaskbar overflade. Vi fører maling specielt egnet til vådrum.

Hvis du har rum, som er mere udsat for meget snavs og slid fx børneværelser, så er det en god idé at vælge en mere robust maling. Vores mærke Tendens har flere varianter, som er ekstra robuste.

Få et indblik i udvalget af maling til bestemte rum

Maling egnet til køkken og bad

Maling egnet til stue og soveværelse

Maling egnet til børneværelse

Maling egnet til indendørs træ og metal

Maling til hele boligen

Forstå hvad ”glans” og ”mat” betyder

På alle malerspande er angivet enten glanstrin, overflade eller farve. Malingens overflade/blankhed angives med en værdi mellem 0-100, hvor 0 er helmat og 100 er ultrahøjglans. Helt generelt kan man sige, at maling med høj glans (blanke) er mere slidstærke og bedre til at afvise snav, end en mat maling af samme type.

Dog fører vi produkter som fx Tendens 1 med glans 5, der er i så god en kvalitet, at den er lige så vaskbar som en glans 25. Denne maling er specielt velegnet til dig som ikke ønsker en skinnende overflade, som en glans 25 har.

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse