Maletips

Få tips til malearbejdet ude og inde

Først og fremmest skal du huske at afstemme malerrullen efter væggens struktur. Brug medium luv til almindelige glatte vægge. Med en korrekt malerrulle af god kvalitet påføres den optimale mængde af maling for bedste resultat og evtentuelt kan der spares en overmaling.

Skal både loft og vægge males i samme rum, er det praktisk at starte med loftet. En malerrulle med teleskopstang letter ofte arbejdet. Mal først en kant i hjørner, langs loft og paneler med pensel. Mal herefter de store flader med malerrulle. Husk at sørge for god udluftning, så fugtigheden fra den tørrende maling kommer hurtigt ud af rummet.

Brug afdækningsplast, pap og malertape hver gang, du maler. Husk at fjerne tapen før malingen er tør. Mindre huller eller revner repareres lettest med færdigblandet spartelmasse, som skal tørre helt og herefter slibes let med fint sandpapir, så overfladen er jævn.

Se alt maleudstyr >

Større huller udbedres med spartelmasse som regel af flere omgange da den svinder ind, når den tørrer. Ved vand- og nikotinskjolder bruges pletforsegler, som hindrer, at skjolden vandrer ud i det nymalede. Ved tonede malinger er det en god ide at røre malingerne sammen. Derved undgås eventuelle farveforskelle.

Ved træværk skal du bruge lange, lette, bløde strøg, så malingen flyder bedst muligt sammen. Undgå at male “tilbage” i den maling, som er ved at tørre for ikke at lave “mærker” i slutresultatet.

Behandling af værelser og vådrum inden maling

Vær særlig opmærksom på nikotin, fedt og kalk, der fjernes lettest ved brug af malegrundrens og eddikesyre (1:4). Gentag evtentuelt behandlingen til væggen er helt ren og uden belægninger.

Test at loftet ikke er hvidtet eller kalket. Før en våd finger hen over loftet og se, om det smitter af. I så fald skal det vaskes ned først. Efter afvaskningen grundes loftet med forankringsgrunder. Ved vand- og nikotinskjolder bruges pletforsegler, som hindrer, at skjolden vandrer ud i det nymalede loft. Mal først en kant langs vægge, rør og evt. stuk med pensel.

Print huskeliste

De gode råd vi giver her kan være svære at huske, når du står og skal male og computeren er gemt væk. Her fra kan du printe en huskeliste til brug både når du skal handle ind til dit malerprojekt og når du skal igang.

Se huskelisten her

 

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse