Opbevaring og bortskaffelse af maling

Læs hvordan du håndtere malingrester

Når du er færdig med malerarbejdet og har overskydende maling tilbage, så kan du med fordel gemme det til næste projekt eller vedligeholdelse. Nogle produkter kan holde længere tid end andre, men de fleste malerbøtter har en holdbarhedsdato og denne bør du gå efter.

Hvis du vil opvare din maling længst muligt, så bør du:
- Tør malingsrester på indersiden af låget af
- Hæld rester i en mindre beholder, så det lige kan være der (ved vandbaseret maling) eller
- Evt. dække malingen i bøtten med folie
- Opbevare det luftfrit, koldt, tørt og frostfrit 

Holbarhed og bortskaffelse af maling?

Det nemt at opdage hvis din maling er blevet for gammelt. Det lugter nemlig dårligt og så skal du ikke bruge den. Du opdager det enten, når låges åbnes eller ved brug.

Første tegn på, at malingen er ved at være gammel er, at den skiller. Der vil være et tyndt, vandigt lag øverst og en tykkere masse i bunden. Det betyder dog ikke, at du ikke kan male med en maling, som er skilt. Du skal bare røre rundt i bøtten, og så fungerer den alligevel. Det er først, hvis den begynder at lugte, du skal være opmærksom.

Aflever maling på nærmeste genbrugsstation

Aflever altid rester af flydende maling og træbeskytelse på din nærmeste genbrugsstation. Det samme gælder den tomme emballage. Det må ikke hældes i afløb eller smides i skaldespanden, da det kan være skadeligt for miljøet.

Rester af maling og træbeskyttelse kan indeholde kemikalier eller andre miljøskadelige stoffer. Korrekt håndtering af affaldet forudsætter nmelig, at du afleverer det på genbrugsstationen.

 

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse