Hvilke farver hvor?

Læs med og få inspiration

Når tiden er inde til at give væggene en omgang med malepenslen, er det en god ide at tage rummets placering i forhold til verdenshjørnerne i betragtning. Lyset er nemlig forskelligt afhængigt af, hvor rummet er placeret. I nordvendte rum, hvor lyset er blåt, er det for eksempel disse farver, der passer bedst og giver ro.

Maling af værelserne

Soveværelset
Soveværelset vender tit mod nord eller nordvest. Blå/violette farver vil være flotte her, da de giver ro og indre afslapning.

Arbejdsværelset
Arbejdsværelset vender måske mod nord eller nordvest. Så for at skabe ro og koncentration er det godt, hvis du maler med blå og grå farver.

Toilet/bad
Toilet/bad vender ofte mod nord eller nordvest. Her er de blå og grønne farver også gode, da de symboliserer vand og leder tankerne hen på det blå hav.

Køkkenet
Køkkenet vender ofte mod nord eller nordøst, så her kan du med fordel anvende de gule og grønne nuancer – de giver velvære, forvandling og dynamik.

Stuen
Stuen vender tit mod syd, hvorfor de gyldne og rødbrune farver skaber en hulefornemmelse og giver varme.

Børneværelset
Børneværelset vender ofte mod syd eller sydvest. De røde, violette og blå farver er gode at stresse af til og giver ro. Men børn kan også have deres egen mening - så prøv dig frem.

Valg af farver

Farverne her er en 'ledetråd', som du kan nøjes med at bruge på en enkelt væg eller flade og ikke nødvendigvis på alle væggene i hele rummet.

Gule nuancer
Skaber dynamik, velvære og aktivitet. Kommer til sin fulde ret i opholdsrum og køkkenet.

Rød/brune nuancer
Giver varme, sexualitet og en jordnær fornemmelse. Bruges i opholdrum, stue og soveværelset.

Rød/violette nuancer
Skaber en afslappende og afstressende fornemmelse samt hvile og ro. Bruges i opholdsrum og soveværelset.

Blå/grønne nuancer
Giver koncentration, hvile og ro. Bruges i opholdsrum, soveværelset og arbejdsværelset.

Alle farverne er vejledende
Find den helt rigtige farve i vores Bilka-varehuse, hvor du kan få tonet en lille dåse maling som tester - til brug hjemme på væggen. Kun sådan sikrer du dig den helt rigtige nuance.

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse