Det skal du vide inden du køber en affugter

Få svar på de ofte stillede spørgsmål om affugtere

En affugter kan være en stor investering for en husholdning. Derfor er det rart af få afklaret de spørgsmål, man har inden købet. Her kan du læse svarene på nogle af de mest stillede spørgsmål om affugtere.

Hvor kan jeg bruge affugteren?

Affugtere fra Wood’s kan bruges alle vegne. Det eneste krav er, at affugteren kan tilsluttes til strøm. Ellers er der frit spil. 

Hvilken affugter er den bedste?

Det afhænger helt af, hvad du skal bruge affugteren til. Den bedste affugter til kælderen er ikke nødvendigvis den bedste til campingvognen. Alle vores affugtere har et meget højt niveau.

I vores sortiment har vi en affugter, Wood’s ED50F, som har været med i en affugter test.  Hus- og havemagasinet VoresVilla har i samarbejde med SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut kåret ED50F som den mest energieffektive affugter, der nogensinde er testet.

Hvor meget larmer en affugter?

Tommelfingerreglen er, at jo større den er, jo mere larmer den. Nogle gange kan det eksempelvis i en lejlighed være mere praktisk og effektivt at have to små støjsvage affugtere fremfor én stor.

Hvad er en affugters elforbrug?

Vores affugtere slukker automatisk, når fugtigheden kommer under den grænse, der indstilles til. Derfor er dagens intelligente affugteres energiforbrug meget lavere, end den var før i tiden.

Affugterens strømforbrug afhænger selvfølgelig også af maskinens størrelse, og hvor stort fugtproblemet er. Man skal ikke glemme, hvorfor man får en affugter. Det er for et sundt indeklima, som gavner boligen og ens sundhed. Man kan næsten sammenligne det med en forsikring - en billig en af slagsen.

Hvordan bruger man en affugter?

En affugter er mere eller mindre selvkørende. Du kan nemt indstille affugteren til det ønskede fugtniveau. Placér affugteren i det rum, hvor problemet er værst, og lad den gøre sit arbejde. Den stopper selv, når fugten er under det valgte niveau. Bliver fugtigheden høj, starter affugteren forfra. Når vandbeholderen er fyldt, stopper maskinen af sig selv. Praktisk og nemt. Endnu mere praktisk er det, hvis vandet ledes direkte til et afløb, så du ikke engang skal tømme vandbeholderen.