Brændeovne og biokedler

Skru op for både hyggen og varmen i de mørke vintermåneder med en af vores mange flotte kvalitets brændeovne eller en hyggelig pejs til haven. Du finder begge dele på Bilka.dk.

Se alle produkter

Kategorier

Billig brændeovn af høj kvalitet

Vi kender alle til de kolde vintermåneder, hvor det eneste man har lyst til, er at kravle under et varmt tæppe, med en god bog. Med en brændeovn kan du skrue op for varmen og hyggen i de mørke måneder. Det bløde lys, de dansende flammer, og følelsen af varme der trænger igennem dig, er indberebet af vinterhygge.

Vores brændeovne er alle af mærket Varde Ovne. Varde Ovne har produceret ovne i mere end 15 år, og har formået at skabe sig et navn på markedet, som mange forbinder med god kvalitet. De har designet ovne der passer til et hvert hjem, både hvad angår pris og æstetik. Ved køb af en af disse, sikrer du dig en billig brændeovn af høj kvalitet.

Regler for brændeovne og tilbehør

Der findes en masse forskellige regler og love der skal overholdes, når du skal installere en brændeovn i dit hjem. Så hvis du ikke allerede har erfaring med montering og opsætning af en brændeovn, kan du læse med her, og blive opmærksom på nogle af de faldgruber du kan støde på.

Gulvplader

Det er først og fremmest vigtig at sørge for brandisoleringen omkring brændeovnen er i top. Dette inkluderer blandt andet, at gulvet omkring ovnen ikke må være af brandbart materiale. Du kan se vores udvalg af gulvplader under tilbehør her.

Prøvningsattest

Foruden gulvpladerne er det gældende, at du skal have lavet en prøvningsattest, hvorved det fremgår at brændeovnen stemmer overens med de gældende miljøkrav. 

Skorsten

Du skal derudover også sikre at din skorstenen er fuldt fungerende og passer sammen med din valgte brændeovn. Du kan se vores udvalg af skorstene under tilbehør. Hvor ofte skorstenen skal renses, afhænger primært af dit forbrug. Hvis brændeovnen kun bliver brugt en gang i mellem, skal skorstenen renses cirka én gang om året. Bliver den derimod brugt oftere, skal rensningen også ske mere jævnligt.

Underret kommunen

Hvis der ikke allerede er gjort klar til en brændeovn i dit hjem, skal du underrette kommunen ved klargørelsen dertil. Du skal ikke søge en byggetilladelse, men det er din pligt at melde opførelsen. Du kan se om huset tidligere har haft brændeovn i BBR-meddelelsen.

Hurtig og nem levering

Når du køber en brændeovn igennem Bilka.dk får du en hurtig og nem levering. Alle vores ovne bliver leveret fragtfri, og kan stilles ved din hoveddør eller i din garage så du ikke behøver at være hjemme ved leveringen.

Hvis du har nogle spørgsmål omkring levering og vores fragtvilkår kan du læse meget mere her.

Montering

Efter du har fået din nye brændeovn leveret, skal den naturligvis monteres. Her har du to valgmuligheder. Du kan enten vælge at hyre en montør til at komme ud til dig og ordne monteringen, eller du kan vælge at give dig i kast med det selv.

Det er relativt let at montere en brændeovn og det kræver ikke nogen autorisation at udføre arbejdet. Det eneste det kræver, er at en skorstensfejer efterfølgende kan godkende din installation, inden brændeovnen tages i brug.

For at lære hvordan du monterer en brændeovn, kan du se med her.