Tætningslister

Har du sat nye vinduer eller døre op? Eller holder de nuværende ikke helt tæt? Med en tætningsliste kan du nemmere isolere rammen omkring døre og vinduer. På Bilka.dk. finder du tætningslister i flere forskellige dimensioner, og som alle er nemme at montere. Se vores udvalg herunder. 

Brug tætningslister til at slutte døre og vinduer helt tæt  

Tætningslister er de små, smalle gummilister, som sikrer, at mellemrummet mellem ramme og glas på vinduer og døre slutter helt tæt. Det gør, at varmen ikke suser ud af rummet, og at kulden ikke sniger sig ind i stedet. Er tætningslisterne ikke i orden, kan det risikere at have en negativ effekt på dit indeklima og ikke mindst din varmeregning. 

Nogle gange kan det være nødvendigt at skifte de gamle gummilister ud, især hvis de har mange år på bagen. Når gummiet ikke længere har den rette smidighed og elasticitet, mindskes dens evne til at slutte tæt. Et tydeligt tegn på dette er, at tætningslisten har fået huller eller revner.  

Alternativt kan det være, at du er i gang med et større renoveringsprojekt derhjemme, hvor du ønsker at få nye vinduer sat i og i den forbindelse har brug for tætningslister. Uanset hvilken sitaution du står i, finder du på Bilka.dk med al sansynlighed netop de gummilister, du skal bruge til at slutte tæt om glasset på dine vinduer og døre. 

 

Sådan skifter du en tætningsliste 

Det er faktisk ikke så besværligt igen at udskifte en tætningsliste. Det kræver blot, at du følger disse trin: 

  1. Fjern den gamle tætningsliste med en limskraber eller spartel.  
  2. Rengør hele overfladen for snavs, skidt og limrester. Brug eventuelt rensebenzin til at fjerne de genstridige rester. 
  3. Mål op til tætningslisterne, og skær til efter behov med en hobbykniv
  4. Sæt den nye tætningsliste op ved at tage en fals af gangen. Er den selvklæbende, kan du enten fjerne hele folien først eller gøre det i takt med, at du presser listen ind i falsen.  

 

Efterfølgende kan du også tjekke tætningen efter ved at lægge et stykke papir i klemme. Føler du modstand, når du trækker i papiret, slutter gummilisten tæt.