Hvilke indvendige døre skal du vælge?

Få gode råd til hvilken massiv dør du skal vælge til boligen

Når du skal vælge dine nye indvendige døre til dit hjem, er det hovedsageligt et spørgsmål om, hvilken dør, du synes er pænest, og som passer bedst ind i din bolig. Der er dog også konstruktionsmæssige forskelle, som du skal være opmærksom på. Her kan du læse om både den stil, vores forskellige serier af indvendige massive døre har, og hvordan de er konstrueret, samt hvilke konsekvenser konstruktionen har. På alle vores massive indvendige døre får du desuden 5 års garanti. 

Massiv Dannebrog dør

Dannebrog er en modelserie af indvendige massive døre, som passer ind i det klassiske moderne hjem. Dannebrog døren er kendetegnet ved sit klassiske og tidsløse mønster, som ligner Dannebrog flaget. 

Dannebrog døren er opbygget som en traditionel massiv dør, hvor fyldningerne er lavet i træ. Det betyder, at døren er mere robust end de almindelige celledøre, og derfor lydisolerer de også bedre. Dog betyder fastheden i træet, at lydens vibrationer ikke bliver absoberet lige så godt, som hvis du vælger en Kompakt dør, og de er derfor ikke helt lydisoleret.

Døren har desuden vendbare hængsler, så du selv kan vælge, om din dør skal være højre- eller venstrehængt.

Traditionelle Finland fyldningsdøre

Finland er en serie af massive fyldningsdøre i et klassisk design, som passer ind i de flest ældre boliger. Finland dørene findes i to udgaver. Serien, som kun hedder Finland, er opbygget som traditionelle fyldningsdøre, hvor fyldningerne er lavet i træ. Ligesom Dannebrog betyder det, at døren er mere robust og holdbar end de almindelige celledøre, men træets fasthed betyder, at lyd ikke absoberes lige så godt som i Kompakt dørene.

Kompakte Finland døre

Finland findes også i en Kompakt Finland serie, som er lidt mere robust og lydisoleret end almindelige døre, som ikke er konstrueret på samme måde.

Alle Kompakt døre er opbyggede som en sandwich-konstruktion, hvilket vil sige at den består af et spånindlæg i midten af en MDF ramme. På hver side af rammen er en masonitplade fastgjort. En spånplade består af presset savsmuld, som derfor ikke er lige så fast i strukturen, som en almindelig træplade. Det betyder, at spånpladen bedre kan absobere lyd, og er derfor mere lydisolerende. Kompakt dørene er desuden lakerede en ekstra gang, og derfor holder malingen bedre, og døren er lettere at vedligeholde.

Så hvis du ønsker, at dine indvendige døre skal kunne lukke larmen ude fra de andre rum, så er en Kompakt dør noget for dig. Både Finland og Kompakt Finland dørene har vendbare hængsler, som gør, at du selv kan bestemme, om din dør skal være venstre- eller højre hængt.

Kompakt glat fyldningsdøre

Kompakt glat serien består af robuste og holdbare fyldningsdøre, som isolerer bedre end eksempelvis en celledør. Denne serie af kompakte glatte indvendige massive døre er designet i et tidsløst design, som passer ind i de fleste hjem. Kompakt glat døren er desuden lakeret en ekstra gang, hvilket gør døren endnu mere holdbar. 

Ligesom Kompakt Finland dørerne, er Kompakt glat serien konstrueret som en sanswichkonstruktion, hvor der er et spånindlæg i midten af en ramme i MDF. Rammen er fastgjort på hver side af en masonitplade, som er malet med industrilak. En spånplade består af presset savsmuld, som derfor ikke er lige så fast i strukturen, som en almindelig træplade.Spånpladen har en anden struktur end den faste træplade, hvilket betyder, at spånpladen bedre kan absorbere lydens vibrationer, og derfor er mere lydisolerende. Kompakt dørene er desuden lakerede en ekstra gang med industrilak, og derfor holder malingen bedre, og døren er lettere at vedligeholde.

Kompakt glat dørerne er forsynet med vendbare hængsler, så du selv kan vælge, om døren skal være højre- eller venstre hængt.

Mangler du karme og dørhåndtag?

Husk! Der medfølger ikke karme og håndtag til vores massive indvendige døre. Mangler du også karme, kan du finde dem her.