Sådan måler du op til nye vinduer og døre

Få råd og vejledning til opmåling af vinduer og døre i guiden her

Når du skal måle op til nye vinduer og døre, er det vigtigt at kende de præcise mål, som du skal bruge for at vinduet eller døren kommer til at passe ind i huset. Når du skal måle op, er der to slags mål, du skal kende - nemlig hulmål og udvendige karmmål.

Hulmål

Hulmålet er det mål, som du skal måle op. Her måler du fra mursten til mursten i bredden og i højden. Husk at måle flere steder på bredden og i højden, da muren kan være muret lidt ujævnt. Hvis din mur er muret ujævnt, er det vigtigt, at der er plads til minimum 1 cm. fuge på det smalleste sted. Hvis du er i tvivl om, at vinduet er i vinkel, kan du tage et diagonalt hulmål for at kontrollere. 

Udvendige karmmål

Det udvendige karmmål er hulmålet minus 2-2,5 cm. Grunden til at man skal trække 2-2,5 cm. fra er, at der skal være plads til fuge og isolering omkring vindueskarmen. 

Målene på vores vinduer er angivet i bredde x højde på udvendige karmmål, så du kan med fordel opmåle i samme rækkefølge. Så sikre du, at målene stemmer overens.

Tiip

 Hvis du måler op til en yderdør, og der er forskel på indvendig gulvhøjde og hulmålet, er det vigtigt, at du angiver målet fra gulvet til murstenen i toppen, især hvis døren skal gå ind af. Ellers risikerer du, at døren ikke kan åbne eller ridser gulvet. 

Se vores relaterede produkter herunder