BLACK FRIDAY   

Få styr på energien

Lær forskellen mellem Lumen, Watt og Kelvin

Forskellen på Watt og Lumen er, at Watt angiver den mængde energi, som pæren skal bruge for at udsende lys, mens Lumen angiver den mængde lys, som pæren udsender. Lumen er en angivelse af lysstrøm, som er den del af strålingen, som kaldes synligt lys.

Argumentet for at bruge Watt til at angive styrken af en pære var, at når en pære brugte en vis mængde energi til at lyse, måtte det også være den mængde lys, den udsendte. Dette kan være tilfældet, men da sparepæren blev opfundet, gik man over til at angive lysmængden med Lumen. Den Lumen, som er angivet på en pære, vil altid være den mængde lys, som pæren udsender, når den er ny. Man skal dog regne med, at dette med tiden vil falde en anelse.

På nogle Osram autopærer bliver det desuden angivet, hvor mange Kelvin pæren lyser med. Kelvin er en måleenhed, som angiver, hvilken farve pæren lyser med. Det vil sige, om den giver et gyldent lys eller et mere hvidt lys. Til autopærer er det en fordel med en pære med mange Kelvin, da dette giver det klareste lys, når du kører i mørket.

Du kan hjælpe andre kunder, når du fortæller om dine erfaringer og oplevelser med produktet. Vær den første til at skrive en anmeldelse