Weber guide til grillsikkerhed

Guide med gode råd om grillsikkerhed

Grill skal være lig med hygge og gode oplevelser - det skal være sikkert og sjovt.

Her får du 10 enkle råd, der vil ruste dig.

  1. Grill aldrig indendørs: Tag ALDRIG en tændt grill med indendørs. Ved grillning dannes der kulilte-dampe, som du ikke kan se eller lugte, men som kan være dødelige. Dampene fortsætter i mange timer efter, at grillen er slukket, hvorfor vi anbefaler, at du ALDRIG tager en grill med indendørs.
  2. Brug aldrig tændvæske: Brug ALDRIG brandfarlige væsker som tændvæske, sprit, benzin eller lignende ved grillen. Heller ikke når kulgrillen skal tændes, da det kan flamme voldsomt op og være skyld i store skader. En grillstarter er den eneste rigtige og sikre måde at tænde briketter.
  3. Gode grillredskaber: Hav altid et par grillhandsker og ordentlige grillredskaber inden for rækkevidde, når du griller. En grill kan blive voldsom varm – også udenpå – hvorfor det altid handler om at beskytte sig mod varmen.
  4. Børn og grill: Børn kan sagtens være med til at grille, men de skal ALTID være i selskab med en voksen.
  5. Tjek underlaget: Sørg for, at din grillstarter og grill altid står på et stabilt, varmefast underlag, når du tænder op. Weber anbefaler at stille den på kulristen i grillen, hvor den står stabilt og godt – og hvor der ikke er risiko for, at børn løber ind i den.
  6. Tørre briketter: Opbevar altid dine briketter/kul tørt – er de fugtige, bliver det svært at tænde grillen op. Ty aldrig til brandfarlige væsker for at få gang i de fugtige briketter/kul.
  7. Hold grillen ren: Hold altid din grill så ren som mulig. Gamle madrester kan få gang i opflamninger – men det undgår du ved at holde grillens bund ren indvendigt og altid børste grillristen af, når du er færdig med at grille, og inden du lægger maden på den varme rist. Griller du noget meget fedtholdigt som eksempelvis flæsk, bacon eller andebryst, må du desuden ikke gå fra grillen, da fedtet kan skabe opflamninger. Skulle de opstå, rykker du maden væk fra den direkte varme og venter. Anvender du en gasgrill, må du aldrig slukke eventuelle opflamninger med vand - du skal blot slukke brænderne!
  8. Lad grillen blive kold: Flyt aldrig grillen, når den er varm – skulle den vælte, kan du få slemme forbrændinger. Tøm først askeskuffen, når grillen er HELT kold. Vær opmærksom på, at asken også er helt kold, inden du smider den ud, så den ikke ligger og ulmer i eksempelvis skraldespanden.
  9. Tjek gassystemet: Tjek regelmæssigt regulatoren og slangen på din gasgrill for utætheder. 
  10. Læs brugsanvisningen: Læs altid brugsanvisningen til din grill! Her finder du alle de informationer, du skal bruge for at skabe en god og sikker grilloplevelse.

Se vores udvalg af Weber grill og grilltilbehør

Weber