TEXAS vertikalskærer

En vertikalskærer bruges til at give ilt til græsrødderne og fjerne mos i græsplænen. Når du bruger en TEXAS vertikalskærer til at fjerne mos i græsplænen, så vokser græsset bedre, og du kan forebygge mere mos i græsset fremover. En vertikalskærer fra TEXAS kan både bruges i foråret og i efteråret, hvis du har mos i græsplænen.

Hvorfor bruge en vertikalskærer?

En vertikalskærer fra TEXAS kommer med en spole med knive, der skærer ned i jorden, så der kommer en rille i græsset. Det løsner det øverste jordlag så mos og vissent rives op. Det giver græsset mere lys, når mosset fjernes, og du giver også ekstra ilt til græsrødderne, så deres betingelser bliver bedre for at gro.

 

Vertikalskærer på benzin eller på el?

At fjerne mos fra græsplænen er et hårdt arbejde, og det kræver en TEXAS vertikalskærer med mange kræfter, hvis du ønsker det skal gøres meget grundigt og hurtigt. Mange vertikalskærere er derfor på benzin, men vertikalskærere på el har også masser af power til at rive mosset op.

Vil du bruge en af TEXAS vertikalskærer på el eller på benzin kommer ofte an på området, hvor du skal fjerne mos. Har du en stor græsplæne, hvor der er meget mos, så er det lettere med en benzindrevet vertikalskærer fra TEXAS, da den har masser af kræfter. Derved kommer du hurtigere igennem selv større arealer af græsplænen.

Er din græsplæne knap så stor, eller er du ikke hårdt ramt af mos, så kan en elektrisk vertikalskærer fra TEXAS sagtens klare arbejdet. Den leverer god kraft, men du skal dog huske at holde styr på ledningen.

 
En tommelfingerregel hos TEXAS er, at hvis græsplænen er under 500 m2, så kan du godt bruge en vertikalskærer på strøm - men du skal også kigge på watt-tallet. Flere watt er mere motorkraft, og mere motorkraft gør det lettere at fjerne mos. Du kan sagtens bruge en benzin vertikalskærer på mindre græsplæner også, men er din plæne er over 500 m2, så anbefales det altid, at du bruger en TEXAS vertikalskærer på benzin.

 

Hvad er en 2-i-1 mosfjerner og vertikalskærer?

Nogle af TEXAS’ vertikalskærere er 2-i-1 maskiner. Det betyder, at du får en maskine, der både har en rulle med knive på og en rulle med fjedre på. På 2-i-1 maskiner kan du udskifte rullen og tilpasse den til din græsplæne og dit arbejde, så du både kan mosfjerne, hvor det kun er det øverste lag mos, du fjerner, eller du kan bruge knivene til at vertikalskære, så du også skærer i jorden og giver mere lys til græsset.