Kålhoveder med lilla midte
Kålhoveder med lilla midte

GrowFrame højbede

Kom nemt i gang med at dyrke dine egne grøntsager i et GrowCamp højbed. Når du dyrker grøntsager i et højbed får du en lang række fordele som eksempelvis bedre jordforhold og optimale temperaturforhold. Dette giver et op til 4 gange så højt udbytte som ved dyrkning på friland. 
 

Se alle produkter

Oplev de mange fordele ved et GrowCamp højbed

Et højbed giver op til 4 gange større udbytte pga. optimale jord-, temperatur- og lysforhold. Det skyldes flere væsentlige forhold: I et højbed forbliver jorden porøs, fordi den ikke betrædes. Derfor søger rødderne i dybden og ikke ud til siden. Det bevirker, at man kan så og plante tættere og høste mere. 

Den gode og humusrige jord i højbedet, vil fra starten være løs og fugtig. Snart vil den være fyldt med masser af regnorme og vigtige mikroorganismer. Det er med til at sikre en god jordstruktur år efter år.

Når jorden er hævet over det omkringliggende niveau, er der ingen risiko for ophobning af vand. Der vil altid være ilt til rødderne, og jorden bliver tidligere klar til at arbejde med om foråret.

Når bedet er hævet over det almindelige jordniveau, får planterne mere lys. Det er især vigtigt i yderperioderne, hvor dagene er korte. Det ekstra lys giver mulighed for at sætte planterne tættere end på friland, og dermed opnår man større udnytte pr. kvadratmeter.

Bedet opvarmes hurtigt, fordi jorden ligger over almindeligt niveau og varmes både oppefra og fra siderne.

Og som et ekstra stort plus er GrowCamps højbede særdeles lette at samle.