Ægte tæpper

Der er en flere tusind år gammel tradition for at væve og knytte tæpper og denne tradition stammer oprindeligt fra mellemøsten og specielt det gamle Persien, det nuværende Iran, men også i omkring liggende områder og lande som, Tyrkiet, Syrien, Kaukasus og centralasien er der blevet vævet og knyttet tæpper gennem mange århundreder.

 

Ægte tæpper

Er du vild med smukke, håndvævede tæpper – de såkaldte ægte tæpper? Her på siden finder du et bredt udvalg af ægte tæpper i mange forskellige mønstre, farver og størrelser, som du frit kan vælge imellem og bestille hjem med blot få klik med musen. Find din favorit blandt vores ægte tæpper. Vi har helt sikkert også et ægte tæppe, der vil falde i din smag!

Der er en flere tusind år gammel tradition for at væve og knytte tæpper, og denne tradition stammer oprindeligt fra Mellemøsten og specielt det gamle Persien, det nuværende Iran, hvor ægte tæpper oprindeligt stammer fra. At de er ægte tæpper dækker blot over, at tæpperne altid er håndknyttede, og at det således er ægte mennesker, der har haft dine tæpper i hænderne, da de blev lavet. I dag bliver ægte tæpper også i stigende grad knyttet og vævet i lande som Tyrkiet, Syrien, Kaukasus og Centralasien, men de helt klassiske ægte tæpper stammer stadig fra det gamle Persien. 

Få et ægte tæppe hjem i din stue         

På Bilka.dk finder du et bredt sortiment af ægte tæpper. Primært har vi de traditionelle persiske tæpper, som kan deles op i nomadetæpper og bytæpper, hvilket henviser til, under hvilke forhold de ægte tæpper traditionelt er blevet knyttet. Alle ægte tæpper er unikke, da de er knyttet med udgangspunkt i århundreders gamle traditioner med hvert deres særpræg, og de er alle produceret i lokal, persisk uld i forskellige grader af kvalitet.

Nomadetæpper og bytæpper

Nomadetæpperne som fx Kashgai, Afshar og Balutch bliver – selv den dag i dag, hvor mange ægte tæpper bliver produceret under mere moderne forhold – knyttet af nomadestammer, som traditionen tro vandrer fra sted til sted og knytter tæpperne ved hjælp af traditionelt håndarbejde. Motiver og mønstre har typisk deres udspring i nomadernes traditioner og historier, og der er derfor stor kunstnerisk kreativitet forbundet med produktionen af de ægte tæpper.

De såkaldte bytæpper kommer gerne fra provinserne i Persien, hvor tæpperne laves ude i landsbyerne. Her er Hamadan-tæpperne fra området af samme navn meget typiske. Disse ægte tæpper er meget enkle tæpper med farverige, flotte mønstre i forskellige kvaliteter. De lidt mere eksklusive bytæpper, som fx de ægte tæpper Moud og Nain, produceres typisk i de lidt større byer og er ofte en smule mere ensartede i det end de ægte tæpper fra nomadestammerne. De knyttes tættere end nomadetæpperne, og kvaliteten er helt i top med nogle flotte, traditionelle mønstre. Naim-tæpperne er fx kendte for deres klare hvide og blå farver. 

Udenfor Persien produceres der også tæpper efter de gamle traditioner. Eksempelvis i Pakistan hvor man producerer de traditionelle pakistanske tæpper i henholdsvis Bokhara- og Tekke-mønste. Tæpperne produceres af importeret uld, der er lidt blødere end fx de persiske uldgarner, og det giver tæppet et soft touch. I Indien laves der utroligt flotte Täbriz-, Keshan- og Bidjar-mønstre i rigtig god uldkvalitet, hvor inspirationen er hentet fra de meget eksklusive persiske tæpper af samme navn.

Køb et ægte tæppe online hos Bilka.dk 

Vi har et bredt udvalg af ægte tæpper for enhver smag og pengepung online her på siden. Du får fri fragt ved køb for over 1000 kr. og levering lige til døren. Bestil dit ægte tæppe i dag, og glæd dig til at indrette med det hjemme hos dig selv! 

I Bilka har vi et stort sortiment med ægte tæpper. Primært har vi de traditionelle persiske tæpper som kan deles op i nomadetæpper og bytæpper, hvilket henviser til under hvilke forhold de traditionelt er blevet knyttet.

Alle ægte tæpper er unikke da de er knyttet efter århundreder gamle traditioner med hvert deres særpræg, og de er alle produceret i lokal persisk uld i forskellige grader af kvalitet.

Nomadetæpperne som f.eks. Kashgai, Afshar og Balutch bliver selv den dag i dag produceret af nomadestammer som vandrer fra sted til sted og knytter tæpperne ved hjælp af traditionelt håndarbejde. Motiver og mønstre har typisk sit udspring i traditioner og historier og der er stor kunstnerisk kreativitet i tæpperne.
 
I mange provinser i Persien laves tæpperne i landsbyer, og her er Hamadan tæpperne fra området af samme navn meget typiske. Det er enkle tæpper med farverige flotte mønstre i forskellige kvaliteter. De lidt mere eksklusive ægte tæpper som f.eks. Moud og Nain produceres typisk i byerne og er en smule mere ensartede i det. De knyttes tættere end nomadetæpperne og kvaliteten er helt i top med nogle flotte traditionelle mønstre. Nain tæpperne er f.eks. kendt for deres klare hvide og blå farver.
 
Uden for Persien produceres der også tæpper efter de gamle traditioner. F.eks. i Pakistan hvor man producerer de traditionelle pakistanske tæpper i hhv. Bokhara og Tekke mønstre. Tæpperne produceres af importeret uld der er lidt blødere end f.eks de persiske uldgarner og det giver tæppet et mere soft touch.
 
I Indien laves der utrolig flotte Täbriz, keshan og Bidjar mønstre i rigtig god uldkvalitet, hvor inspirationen er hentet fra de meget eksklusive persiske tæpper af samme navn.