Få optimal belysning og farvetemperatur med LED lys

Læs om mulighederne for farvetemperatur og farvegengivelse med LED lys i guiden her

Denne guide hjælper dig til dels med at forstå, hvad farvetemperatur og farvegengivelse er, samt hvordan du kan skabe forskellige stemninger og oplevelser med dine LED lyskilder.

Nyere pærer som LED pærer kan give forskellige farvetemperaturer. Dette giver dig muligheden for at skabe en bestemt stemning, i det rum du ønsker. Du skal bare være opmærksom på, hvilken slags lys pæren skal gengive i rummet. Skal den sprede et varmt lys eller måske et køligere lys ud i rummet?

Se efter Kelvin og Ra-værdi på emballagen

Du skal se efter antallet af Kelvin som altid skal stå på pærens emballage. Kelvin er en betegnelse for pærens farvetemperatur. Lyskilder med lav kelvin på mellem 2.700 og 3.000 afgiver et varmt lys, der betragtes som "hyggebelysning". Pærer og andre lyskilder med højere kelvin betragtes som mere kølige, og de har en energisk effekt. Størstedelen af vores pærer på Bilka.dk er med 2.700 kelvin.

Hvis farver betyder meget for dig, og du gerne vil have et levende, naturtro lys, så skal du kigge efter pærens Ra-værdi eller CRI-værdi. Begge betegnelser fortæller noget om pærens farvegengivelse. Skal pæren have en ekstra god farvegengivelse, så skal du vælge pærer med høj Ra-værdi eller CRI-værdi på 90 eller højere. Det kan være over køkken- eller spisebordet, hvis du vil have madens kvalitet og æstetik fremhævet. På Bilka.dk fører vi flest pærer med en Ra-værdi på 80.

© Koninklijke Philips N.V., 2004 - 2015. Alle rettigheder forbeholdes.

Se vores udvalg af pærer til belysning her