Affaldsstafet

Bilka afholder Danmarks Største Affaldsstafet

Vidste du, at vi i Danmark producerer over 800 kilo affald per person om året? Det er europarekord.
En del af affaldet bliver smidt i naturen, og det er ødelæggende for vores naturoplevelser og skadeligt for vores dyreliv.

I samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening afholder Bilka en årlig landsdækkende affaldsstafet den 2. april fra klokken 9 til 12, hvor du og din familie kan hjælpe med at gøre forårsrent i naturen. Og for hvert kilo affald du afleverer i Bilkas containere til genanvendelse, donerer Bilka 1 krone til Danmarks Naturfredningsforening*.

*) Dog max 200.000 kr.

Du ka' være med på følgende måder:

  1. Fra mandag den 6. marts kan du i Kundeservice hente en eller flere affaldssække i Bilka, når du handler. 
  2. Du kan aflevere dit indsamlede skrald på Bilkas parkeringsplads fra fredag den 24. marts til og med den 2. april.
  3. Eller mød op på selve indsamlingsdagen den 2. april klokken 9.00 på vores parkeringsplads, hvor der er rundstykker og kaffe.

Når du afleverer dit affald på Bilkas p-plads, kan du få en konkurrencekupon i Kundeservice. Uanset hvornår du samler skrald, er du med i konkurrencen om et gavekort på 1.000 kroner til køb af varer i Bilka. Der udtrækkes én vinder i hvert af Bilkas 18 hypermarkeder.

For at vi kan modtage dit indsamlede skrald, er du nødt til at sortere det i: 
  • Småt brændbart
  • Jern og metal
  • Glas
  • Andet affald

Se hvordan du sorterer indenfor de enkelte kategorier

 

Ta´ børnene med til Danmarks største Affaldsstafet

Alle skoler og institutioner kan være med til at indsamle affald fra naturen fra mandag den 27. marts til fredag den 31. marts og aflevere affaldet i containerne på Bilkas P-pladser.

Og som noget nyt, kan din klasse også få lov til at besøge din lokale Bilka, og se hvordan man i praksis kan minimere affald og øge genbrug.

Tilmeld din klasse eller institution senest den 23. marts. Se kontaktinformationer til de lokale Bilka’er til højre.

Kontaktinfo affaldsstafet
Affalds stafet - kort

Igen har årets affaldsindsamling 2017 med Danmarks Naturfredningsforening på landsplan været en stor succes

Der har været over 160.000 deltagere til årets affaldsindsamling heriblandt et rekordhøjt antal skolebørn på mere end 125.000. Alle har været med til at slå deltagerrekord. For ikke nok med, at der var mange deltagere. Antallet af arrangementer og indsamlinger over hele landet kom op på hele 2.702 stykker. Dermed var der også lagt op til, at der skulle blive fundet rigtig meget affald i naturen.

Og det blev der! Mellem den 27. marts og 2. april blev der i den danske natur fundet 152.985 kilo affald over hele landet. Den største mængde indsamlet affald i fire år. Alene via affaldsstafetten ved Bilkas 18 hypermarkeder blev der indsamlet over ti tons affald i nærområderne.

Udover at affaldsindsamlingen slog flere rekorder, så donerede Bilka 150.000 kroner til Danmarks Naturfredningsforening, så rekorderne kan blive slået år efter år i fremtiden. Du ka’ læse mere på www.affaldsindsamlingen.dk

Billeder fra dagen 2016