Tea Party

Selvom te-indtaget i Danmark kun er en brøkdel af vores kaffe-indtag, er drikken stadig meget populær. Vi drikker det morgen, middag, aften og prøver gerne en masse forskelligt – alt fra grøn, sort og hvid te til urtete, rooibos og mange andre spændende udgaver af drikken. Vi drikker det typisk hjemme i sofaen – i løse joggingbukser og rullet ind i et godt varmt uldtæppe. Te er noget vi ’hygger’ med – aldrig omdrejningspunktet for en fest. Men hvorfor egentlig ikke? 

Vores britiske naboer har rig tradition at få noget ophøjet ud af den populære drik og forstår om nogen at skrue et gennemført teselskab på benene. Kunne du selv være fristet til at invitere til noget lidt festligere end ’eftermiddagskaffe’, er et tea party det oplagte valg.
 
Kom godt fra start med lidt viden og inspiration om teen på siden her.

Tag temperaturen…
Teens smag hænger meget sammen med, hvordan vi tilbereder den. Drikker du sort te, skal du ikke være bange for at hælde det kogende vand direkte på, men du skal ikke lade teen trække for længe, da der så udtrækkes for mange bitterstoffer. Er du til grøn eller hvid te, er det noget andet. Her skal vandet ikke være over 80 grader varmt, da teen så oxiderer og smagen bliver tør og bitter. Modsat den sorte te, skal den grønne og hvide te trække længe, og tebrevet kan bruges flere gange.
 
Te for enhver smag
Te er ikke bare te. Der findes et væld af forskellige slags, men det er ikke alle, der kan defineres som te i ordets snævre betydning. Te kommer per definition fra tebusken Camellia sinensis, og om den kategoriseres som hvid, grøn eller sort, afhænger blandt andet af, hvornår tebladene plukkes og hvordan de behandles. Den sorte og grønne te er tørrede, oxiderede teblade. Den sorte te er blot oxideret længere end den grønne. Den hvide te er lavet af de helt friske skud på teplanten og den mindst forarbejdede af tesorterne.
Og så er der den såkaldte Oolong te, der er en mellemting mellem sort og grøn te.
 
350 forskellige teer i Bilka
De mange forskellige former for te betyder, at uanset om du er til det enkle eller krydrede, det søde eller bitre, så findes der en te til dig. I Bilka har vi samlet et spændende udvalg på intet mindre end 350 forskellige slags te med alt lige fra den mest fyldige urtete til den fineste hvide te.

 

Ideér til Tea Party


Tip
Brug te-kopper til fyrfadslys eller til at servere muffins i
Lækkerier
Server de flotte og lækre macarons til teen
Mojito

 

Alle festemner