Prinsessefest

De fleste piger har en lille prinsesse gemt indeni sig. Og det gælder faktisk uanset alder. Så slip den indre prinsesse løs til en eventyrlig prinsessefest fyldt med tyl, prinsessekroner og masser af lyserødt. 

 

Idéer til prinsessefesten


Lyserød dug
Læg en lyserød dug på sofabordet og sæt små stole dekoreret med silkesløjfer rundt om til de yndige prinsesser. Har du ikke en lyserød dug, kan du farve et gammelt lagen lyserødt.
Prinsessen på ærten
Lav en hyggekrog med bunker af dyner, tæpper og puder og læs et rigtigt prinsesse-eventyr højt. Vælger du ’Prinsessen på ærten’, er det sjovt at gemme en ært under alt det bløde, som pigerne bagefter kan lede efter.
Smykkeværksted
Stil små skåle med skinnende perler i forskellige størrelser frem og lad de små prinsesser lave deres egne smykker. Det er sjovt og en fin gave, de kan tage med hjem efter festen.
Kyskager
Sæt små, søde kyskager til små, søde prinsesser på bordet – gerne i en fin glasskål på fod for at gøre det ekstra festligt.
Smagfulde bordkort
Bind manillamærker med gæsternes navne på slikkæder – så er der både bordkort, servietring og lidt til den søde tand.
Dæk et Royalt bord
Dæk op med paptallerkener i guld og spray foden på plastvinglas med guldspray for at understrege det royale tema. Måske kan I også finde et fint te-stel i en genbrugsbutik.
Tyl og tiaraer
De fleste piger elsker at klæde sig ud, så skriv i invitationen, at gæsterne meget gerne må komme i deres fineste prinsessetøj. Alternativt kan du lave en kasse med udklædningstøj – tylskørter, højhælede sko, glimmertrøjer, tiaraer og fine sløjfer til håret – som pigerne kan gå ombord i.
Prinsessedrømmen lever
Det danske kongehus har eksisteret i mere end 1000 år og er et af verdens ældste monarkier. I den kongelige familie er der lige nu tre små prinsesser, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prinsesse Athena, og både Isabella og Josephine er blandt de mest populære navne til nyfødte.

 

Gør-det-selv udsmykning


Gør-det-selv prinsessekroner

En sjov aktivitet til en prinsessefest er at lade gæsterne lave deres egne prinsessekroner ud af toiletruller.

Det skal du bruge

Toiletruller (eller køkkenruller)
Maling i lyserøde og lilla nuancer
Pensler
Perler
Lim
Elastik
Saks

Klip toiletrullerne over og klip takker i dem. Mal dem i den ønskede farve og lim perler på. Slut af med at sætte en elastik i.

 

 

Opskrifter til prinsessefesten


Dittes prinsesse-cupcakes

Fine små cupcakes, der er en prinsesse værdig, er selvskrevet på kagebordet. Prøv Dittes yndige varianter med lyserød smørcreme og pastelfarvede sukkerperler.

(15-20 styk)

1 vaniljestang
60 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
180 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1/2 økologisk citron, saft og skal
2 æg, str. M/L
1,75 dl sødmælk

Flæk vaniljestangen på langs, skrab nænsomt kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret. Kom smør, rørsukker, hvedemel, bagepulver, salt og citronskal op i en røreskål sammen med blandingen og rør det hele sammen (gerne med en røremaskine eller el-mikser ved lav hastighed). Slå æggene ud, rør dem sammen i en ny skål og hæld dem op i en kande sammen med sødmælk og citronsaft. Hæld nu lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange, og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel cupcakedejen i 15-20 cupcakeforme (gerne en fast form med papirforme i). Bag ved 190° varmluft i ca. 15-20 min. Lad kagerne køle af i formen.

Smørcreme

250 g blødt smør
500 g flormelis
Lidt citronsaft
Lidt pink pastafarve

Pisk smør lyst og luftigt sammen med flormelis og tilsæt citronsaft og pastafarve. Pisk smørcremen glat og kom den i en sprøjtepose med en stjernetylle. Sæt en fin top af smørcreme på kagerne.

Pynt

Sukkerperler i pastelfarver
 

Hindbær sour (Alkoholfri)

Server en farvestrålende cocktail, der er en rigtig prinsesse værdig. Den er naturligvis uden alkohol, men til gengæld fyldt med sødme.

(1 glas)

2,5 cl hindbærsirup
3 cl frisk citronsaft
1 cl grenadine Sukkersirup

Hæld alle ingredienser i et glas med isterninger.

 

Se hvordan du laver en Hindbær Sour 

Se med, når Mathias Daa Løfquist, Danmarksmester i Cocktails & Flair, laver en skøn Hindbær Sour. 

 

Alle festemner