BLACK FRIDAY   

Pandekagefest

Skal du have sukker eller marmelade på dine pandekager?

Det er normalt, hvad valget står imellem, når der stilles fyld frem til børnenes all time favoritspise. Men der er masser af andre lækre ting at putte på.
 
Gør børnefesten en tand mere festlig, og lad de små pynte pandekagerne med frugt, kagepynt, nutella eller sirup – og hvad du ellers kan hitte på af lækkerier. Eller lav den store tre-retters pandekagemenu til de voksne.
 

 

Pandekageopskrifter


Forret / Blinis med spicy rejesalat og koldrøget laks

Til 8 personer

16 stk blinis, køb evt gode færdig-lavede blinis fra Princip.

200 g koldrøget lakseloin, skåret i passende stykker

8 stk kæmperejer, kogt og hakket fint

2 spsk god mayonnaise

Saften af en ¼ lime

4-6 dråber Tabasco-sauce

Salt og peber

Micro-spirer eller kviste af frisk dild til pynt.

 

Lun blinis i ovnen ved 150 grader i ca 5 min. Læg skiver af koldrøget laks på blinisene. Rør de hakkede rejer, mayonnaise, limesaft og Tabascosauce sammen i en lille skål og smag til med salt og peber.

Kom rejesalaten på laksen og pynt til sidst med micro-spirer eller friske kvist af dild.
Drys evt til sidst med friskkværnet peber.

Hovedret / Madpandekager med krydret oksekød og ostegratinering

Til 4 personer

 

8 stk. madpandekager, fx fra Princip

Neutral olie til stegning

500 g hakket oksekød, 5-7 % fedt

1 rød peberfrugt, hakket fint

1 gul peberfrugt, hakket fint

1 zitauerløg, hakket fint

1 rød chili, hakket fint

1 spsk Madras karry

En god håndfuld frisk koriander, hakket fint

1 dl fløde

Salt og peber

150 g revet mozzarella

Friske kviste af oregano

 

Varm lidt olie i en gryde ved medium varme og svits oksekødet i ca 3 min. Tilsæt begge slags peberfrugt, løg og chili. Svits i yderlig 5 min og tilsæt karry. Tilsæt koriander og fløde og smag til med salt og peber.

Fordel kødfyldet mellem pandekagerne og rul dem. Læg de fyldte pandekager i et ovnfast fad og drys med det revet ost. Bag pandekagerne i ovnen ved 180 grader og slut tilsidst med graternering i 5 min. Pynt med oregano.

Server evt med en grøn salat og rustikt brød.

Dessert / Pandekager med kiwifrugt og matcha te-is

Til 4 personer

 

750 ml god vanilleis

2 tsk matcha te

Revet skal af en lime.

8 stk dessertpandekager,

evt fra Princip

4 stk kiwifrugt, skrællet

8 kviste frisk citronmelisse

Flormelis til pynt

Matcha te til pynt

 

 

Tag isen ud fra frost og lad den blive en smule blød. Kom isen i en røreskål og rør den grundigt sammen med matcha teen og revet limeskal. Stil isen tilbage på frost indtil servering.

Tænd ovnen ved 150 grader og lun pandekagerne indtil de er godt varme, ca 10 min.

Lav 8-12 kiwikugler med et melonjern og kom dem i en skål.

Tag pandekagerne ud af ovnen og fold dem i kvarte. Fordel pandekagerne på 4 desserttallerkner og top med 1-2 kugler matcha-is. Pynt med kiwikuglerne og kviste af citronmelisse. Slut af med et drys flormelis og matcha te. Server med det samme.

 

Alle festemner