Melodi Grand Prix-Fest

Melodi Grand Prix er et klassisk festtema. Få inspiration til at lave farvestrålende pynt til en Melodi Grand Prix-fest, for eksempel hjemmelavede mikrofoner og fade lavet af vinylplader. Se også opskrift på lækre petit fours til Melodi Grand Prix-festen.

 

Idéer til Melodi Grand Prix


Gyldne glas
Med lidt guldglimmer-spray kan du på ingen tid peppe drinksglassene op.
Pynt, pynt og mere pynt
Når der står Melodi Grand Prix i kalenderen, behøver du ikke være bange for, at pynten bliver for meget af det gode. Det er ganske enkelt ikke muligt på denne aften.
Fra gammel vinyl til genialt fad
Har du en gammel lysestage, du alligevel ikke bruger, så lim en vinylplade ovenpå den. Så har du på få minutter et cool fad, der passer ind i temaet.
Farvestrålende flasker
Gør aftenen ekstra festlig med masser af konfetti i forskellige farver på champagne-flaskerne. Du skal bare spraye lim på flasken og rulle den i konfettien.
Husk discokuglen
Ingen Melodi Grand Prix-fest uden discokugler – og gerne så mange som muligt! Hæng dem i loftet over dansegulvet og brug dem i miniformat til at sætte prikken over i’et på et festligt dækket bord.
Alle kan synge med
Vil I varme op til Melodi Grand Prix’et på en sjov måde, så lej et karaokeanlæg og skiftes til at synge nogle af klassikerne. I kan også lave det som en konkurrence, om hvem der hurtigst kan gætte, hvilken sang der synges.

 

Bliv klar til festen


Le Arche Prosecco Extra Dry
60 kr. /fl.
Volume pakken
2.732 kr.
Afterski pakken (stor)
549 kr.
Steel-function Bari serveringsfad
199,95 kr.
Harvey slebne longdrinkglas 36 cl
49 kr. /æske
Harvey slebne shotglas 4,7 cl
39 kr. /æske
Collevilca, Professional Martini Glas
168 kr. /glas
Collevilca, Bolero Long Drink Glas
124 kr. /glas

 

Gør-det-selv pynt


Mikrofoner

Det er nemt og hurtigt at lave mikrofoner, der både er flotte som borddekorationer og perfekte at synge i, når festen udvikler sig ud på aftenen.

Det skal du bruge

Karton i forskellige farver
Gavebånd
Julekugler i sølv eller guld
Saks og lim

Lav et lille rør af karton og lim gavebånd rundt om i hver ende. Lim til sidst en julekugle fast i toppen.
 

 

Opskrifter til Melodi Grand Prix


Dittes petit fours

Kransekage

250 g ODENSE kransemasse
100 g hvidt sukker
45 g æggehvider

Ælt det hele sammen til en homogen masse og kom den i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Sæt små kransekager på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 8-10 min.

Pynt

100 g marcipan
Sølvstøv

Tril kugler af marcipan, kom dem i en pose sammen med sølvstøv og ryst, indtil alle kugler er dækket af sølv. Kom en sølvkugle på hver kransekage.
 

Kakaomørdejsskaller

125 g blødt smør
220 g hvedemel
70 g flormelis
30 g kakao
Et nip fint bordsalt
1 æg (str. M)

Bland det bløde smør med hvedemel, flormelis, kakao og salt. Saml dejen med ægget. Stop med at ælte dejen, så snart den er ensartet. Dæk dejen til med husholdningsfilm, tryk den lidt flad og læg den på køl i 1 time. Rul dejen ud i en 2-3 mm tykkelse og udstik små runde bunde (4 cm i diameter). Kom dem ned i små forme (for eksempel folie- eller silikoneforme). Udstik nogle små blade af mørdej. Bag det hele ved 190° varmluft i ca. 10 min. og lad dem køle af.

Pynt

1 dåse chokoladekaramel
Lidt spiseligt guldstøv
Sukkerkugler
Friske hindbær

Rør chokoladekaramel sammen med lidt guldstøv og fyld det i kakaomørdejsskallerne. Dekorer med sukkerkugler langs kanten og pynt med et frisk hindbær og et mørdejsblad penslet med guldstøv.
 

Historien bag Melodi Grand Prix

Eurovision Song Contest, som er det officielle navn for Melodi Grand Prix, blev afviklet første gang i 1956. Indtil 2004 bestod den internationale musikbegivenhed kun af selve finalen, hvor vindersangen fra alle deltagerlande kæmpede om trofæet. I dag er så mange lande repræsenteret, at der går to semifinaler forud for den stort anlagte finale, der overværes af omkring 190 millioner seere verden over.

Irland er det mest vindende land med hele syv Melodi Grand Prix-sejre bag sig – heraf to gange med Johnny Logan, som i øvrigt er den eneste solist nogensinde, der har løftet trofæet mere end en gang. Danmark har vundet tre gange.
 

 

Alle festemner