Konfirmation

En konfirmation er blandt de allerstørste begivenheder i familien. Det er derfor ikke uden grund, at konfirmationen er en af de fester, der bliver planlagt i detaljer lang tid i forvejen. For når et ungt menneske bliver konfirmeret og træder ind i ’de voksnes rækker’, skal det fejres med manér.

Populære konfirmationsgaver

Se mange flere gaveideer her

 

Opskrifter og drink til konfirmationen


 

Idéer og inspiration til konfirmationen


Blå konfirmations-invitation
Invitationerne er en stor del af konfirmationen - men heldigvis kan du hente én her. Du ka' downloade invitationen lige her.
Rosa konfirmations-invitation
Skal der sendes invitationer ud til datterens konfirmation? Du ka' downloade invitationen lige her.

Pynt op til konfirmationsfesten

Det flotte bord er en stor del af konfirmationsfesten, når konfirmanden skal fejres med sange, taler og god mad. 

I Bilka finder du et kæmpe udvalg af lys, servietter, tallerkener og alt muligt andet pynt, så du kan dække bordet, lige som konfirmanden gerne vil have det. 

 

Mest populære tip til konfirmationen


Du ka' lave fine og farverige brudeslør

Se hvordan en professionel bartender laver en Tom Collins

Se hvordan bartender Mathias Daa Løfquist laver en Tom Collins trin for trin. Så er du klar til at gøre ham kunsten efter, når det er tid til at lave velkomstdrinken til konfirmationen.

Om konfirmationen

Konfirmationen er en bekræftelse af dåben og samtidig et overgangsritual fra barn til voksen. Man taler om at ’træde ind i de voksnes rækker’. 
I dag er det nu blot et udtryk og har ikke den samme betydning som 
i gamle dage, hvor mange kom ud at tjene umiddelbart efter deres konfirmation.

I modsætning til tidligere bliver man heller ikke nødvendigvis konfirmeret på en søndag. Store Bededag, Kristi Himmelfarts Dag og helt almindelige lørdage er også store konfirmationsdage, hvilket betyder, at man kan holde en konfirmationsfest, der i mange tilfælde varer til langt ud på natten. For selvom der er mange traditioner forbundet med konfirmationen – den hvide konfirmationskjole, det kirkelige ritual, sange og festtaler – ligger det en helt frit for, hvordan en konfirmationsfest i øvrigt skal skrues sammen.

Nogle holder konfirmationsfesten hjemme i stuen eller i et telt i haven, mens andre booker sig ind på en restaurant, en kro eller et hotel. Og så er der dem, der slet ikke bliver konfirmeret, men alligevel holder en konfirmationsfest – eller en nonfirmationsfest, som det kaldes. For selvom man ikke ønsker at blive konfirmeret, kan man jo godt fejre overgangen fra barn til voksen ved at invitere venner og familie til en god fest.

 

Alle festemner