Hvid fest

En hvid fest er et elegant tema både sommer og vinter. Læs om betydningen af farven hvid og få inspiration til en menu helt i hvidt, bl.a. opskriften på råmarinerede muslinger og en elegant hvid kage. Få også ideer til bordpynt og udsmykning til en hvid fest.

 

Idéer til Hvid fest


Eksklusive invitationer
Lav en hvid-i-hvid-invitation med meget lys grå skrift på kridhvidt papir. Smukt og eksklusivt og helt i temafarven.
Hvid velkomst
Et godt glas hvidvin – eventuelt en smule mousserende – passer godt som velkomstdrink i det minimalistiske, hvide univers.
Elegant hvidt lys
Rispapirlamper er relativt billige og giver en flot effekt i det hvide rum. Hæng flere lamper sammen i klynger rundt omkring, eventuelt med silkebånd som haler.
Hvidt i hvidt
Brug en hvid krukke eller skål som champagnekøler, hæng hvide lagner foran vinduerne og dæk møblerne med hvide lagner og find alt det hvide service frem. Tænk også i hvide puder og tæpper, lys, tyl, fjer, balloner og pomponer.
Hvidt som sne
Farven hvid symboliserer blandt andet godhed, lys og renhed og anses også for at være perfektionens farve. Det kan måske være en inspiration for gæsterne, når de skal vælge tøj til festen – for dresscoden er naturligvis hvid!
Pimp din hvide fest
I Bilka finder du masser af pynt til den hvide fest. Alt lige fra lamper til vimpler, tallerkener, servietter, lys og vaser.

 

Opskrifter til hvid fest


Opskrift på White Russian

En White Russian er et helt lille kunstværk, der mikser det mørke og det hvide – og så smager den uforskammet godt! Helt perfekt til en Hvid fest. 

(1 glas)

2 cl vodka
2 cl Kahlua
5-6 cl sødmælk

Kom først Kahlua i glasset sammen med isterninger. Miks nu vodka og sødmælk godt og hæld det forsigtigt ned over isterningerne, så drinken skiller flot. Pynt med kaffekrymmel eller chokoladepulver på toppen. OBS! Brug fløde i stedet for sødmælk, hvis drinken skal være ekstra blød i smagen. Du kan også lave den half and half med sødmælk og fløde. 

Se hvordan Mathias laver en White Russian

 

Se i filmen, hvordan Mathias Daa Fløquist laver den legendariske White Russian, så den står helt skarpt.

 

Hvid chokoladekage med meringues

(6-8 personer)

Disse små sprøde meringues kan med fordel laves dagen i forvejen.

112 ml æggehvider
165 g sukker
½ spsk maizena
½ tsk hvid eddike

Pisk æggehviderne let stive ved høj hastighed. Tilføj sukker, én spiseske ad gangen så sukkeret opløses før den næste skefuld tilføjes. Når alt sukkeret er tilføjet, vendes blandingen med en dejskraber og piskes yderligere i 10-15 min indtil din meringues er tyk og blank. Tænd ovnen ved 110 grader. Kom meringues’en i en sprøjtepose fittet med en rund tyl. Sprøjt små toppe ud på bageplader beklædt med bagepapir og træk dem efterfølgende ud til en dråbeformet facon med en teske. Bag dråberne i ca 3 timer eller indtil de slipper bagepapiret. Tag pladerne ud af ovnen og lad køle helt ned. Opbevar meringuesdråberne i en lufttæt beholder.

Kagebunde

125 g smør, smeltet  
225 g mel
1 tsk bagepulver
220 g sukker
2 tsk vaniljeekstrakt
2 æg
125 mælk

Tænd ovnen ved 160 grader. Kom alle ingredienserne i en røreskål og rør dem sammen til en helt glat og homogen masse. Hæld dejen ned i en 20 cm springform, som er penslet med smeltet smør og belagt med bagepapir i bunden. Bag kagen i ca 55 min eller indtil kagen er gylden og gennembagt. Lad kagen køle ned i 5 min inden den tages ud af formen. Lad kagen køle helt ned inden den lægges sammen med den hvide chokoladecreme.

Hvid chokoladecreme

575 g hvid chokolade, hakket
270 ml fløde
Korn fra en vaniljestang

Kom chokoladen i en røreskål og stil til side. Hæld fløden i en lille gryde og varm den op sammen med vaniljen til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokolademousse og lad det hvile i to min. Rør forsigtigt chokoladen helt ind i fløden til en hel glat masse. Stil på køl og lad det blive helt koldt.

Når massen er helt kold, piskes den med en håndmixer indtil den bliver tyk og luftig. Vær forsigtig med at overpiske, da cremen nemt skiller. Del kagen i to lag og smør et pænt lag hvid chokoladecreme på den nederste bund. Saml kagen og smør kagen op med resten af cremen med en paletkniv så siderne og toppen er helt glat og fint dækket af cremen. Dekorer siderne med de små meringues og drys evt med et tyndt lag flormelis.

Råmarinerede kammuslinger med ingefær og lime

(4 personer)

16 stk. letfrosne kammuslinger
6 tsk. frisk ingefær, finthakket
6 spsk. god olivenolie
Saften af en lime
16 stk. limefilet
Mikrospirer eller karse til pynt
Salt og peber
Rustikt brød som tilbehør

Skær kammuslingerne i tynde skiver og fordel dem på tallerknerne i et enkelt lag. Bland ingefær, olivenolie og limesaft sammen i en lille skål. Drys kammuslingerne med lidt salt. Fordel ingefærdressingen med en ske over kammuslingerne. Pynt med limefiletterne og spirer eller karse. Drys med friskkværnet peber. Server med det samme.

 

Alle festemner