Halloween-fest

Zombier. Hvide damer. Spøgelser. Væmmelige hekse. Halloween er indbegrebet af uhygge og en af ungernes absolutte favoritter.
Så pynt hytten op til en uhyyyyggggelig Halloween-aften med spindelvæv, blod og skeletter – og husk, at det også kan være en fest for voksne at klæde sig ud, så overvej at udvide gæstelisten til din Halloween-fest.

 

Idéer til halloweenfesten


Ansigtsmaling til Halloween
Få inspiration til ansigtsmaling – edderkopper og spindelvæv på kinderne, blodskudte øjne og ligblege ansigter.
Gør-det-selv pynt
Lav selv flagermus-invitationer, spøgelses-slikkepinde, uhyggelige kanyler med saftevand og andet pynt, der gør Halloween ekstra scary.
Inviter gæsterne
Vi har gjort invitationen klar til dig - Pynt hytten op til en uhyggelig halloween-aften med spindelvæv, blod og skeletter. Skynd dig at invitere venner og familie til halloween-fest.
Bliv klar til Halloween med uhyggelige kostumer til børn
Lille Flagermus 70 cm
192 kr.

 

Opskrift til halloweenfesten


Gullasch

500 g gullasch af oksekød
4 stk store løg, skåret i tern
1 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg, knust
1 spsk. smør
2 spsk. tomatkoncentrat 
1 spsk. sød paprika
4 stk. gulerødder, skåret i tern
2 stk. rød snack-peber, skåret i tykke skiver
2 stk. gul snack-peber, skåret i tykke skiver
1 tsk. hel kommen
1 spsk. maizena
Creme Fraiche til servering
Hakket bredbladet persille til servering

Varm olie og smør i en gryde og brun kødet på alle sider. Tilsæt løgene og steg dem med i et par minutter. Rør tomatpuré i retten. Rør knust hvidløg i retten. Tilsæt ½ liter vand og lad retten simre under låg i ca. 30min. Tilsæt gulerødder og lad simre i 5 min. Tilsæt snack-peber og lad simre i 3 min. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og tilsæt det til retten under omrøring og lad simre i et par minutter. Krydr med paprika og kommen. Smag til med salt og peber. Server retten med et drys friskhakket bredbladet persille og creme fraiche.
 

 

Om Halloween


Halloween-traditionen

Halloween fejres den 31. oktober og er oprindeligt en religiøs tradition, som de gamle keltere startede i England og tog med sig til Amerika som pilgrimme. Ifølge gammel overtro er natten mellem den 31. oktober og 1. november nemlig den nat på året, hvor de døde har lettest ved at vende tilbage for at skræmme eller gøre gamle regnskaber op. Græskarhovederne med lys i blev brugt til at holde spøgelserne væk.

Stor i USA

Halloween er kæmpestor i USA, men vi er også ved at komme efter det i Danmark. Der findes nærmest ikke det villakvarter med respekt for sig selv, hvor der ikke står udskårne, uhyggelige græskarhoveder foran alle hoveddøre.

Græskarhoveder

Udskæring af græskarhoveder er en fast tradition i mange familier op til Halloween, og nogle græskar er så fantasifuldt skåret ud, at de på det nærmeste er små kunstværker. Sammen med børn klædt ud som zombier, spøgelser og hovedløse riddere er de med til at gøre Halloween-aften til en uhyggelig affære.

Få inspiration til udskæring af græskar

Retter med græskar

Og det gode ved græskar er, at al den indmad man skærer ud af græskarhovederne kan bruges til at lave de lækreste Halloween-retter af. Græskarsuppe for eksempel – som eventuelt kan peppes op ved at lade et par ’øjne’ flyde i toppen af græskarsuppen. I det hele taget er mad med græskar en fornøjelse, så det er bare om at lade sig inspirere.

Se flere opskrifter med græskar

 

Alle festemner