Fødselsdagsfest

’Hurra. Hurra. Hurra. Og så det lange’. Fødselsdage skal fejres – og det gælder uanset om man fylder 2, 8 eller 50. Så frem med flag, lys og guirlander og pynt op efter alle kunstens regler. Måske skal fødselsdagsfesten kun være for de allernærmeste. Måske for den helt store omgangskreds. Vigtigst er det, at fødselsdagsbarnet er i centrum og bliver fejret behørigt.

Populære fødselsdagsgaver

 Se hele udvalget af elektronik her

Gaveidéer til børnefødselsdagen

 Se vores store udvalg af legetøj her

Junior Matador
169 kr.
Vildkatten
149 kr.
KidKraft Historisk palæ
1.249 kr. 1.698 kr.
Hvalpen Lola
299 kr.

Opskrift på Gin Sour med jordbær

Hvad er mere perfekt end en rød drink, når der står fødselsdag i kalenderen? Få opskriften på Gin Sour med jordbær her og server en drink, der går rent ind ved næste fødselsdag.

(1 glas)

4 cl gin
3 cl frisk citronsaft
1,5 cl sukkersirup
2 cl jordbærsirup
Æggehvider
Friske jordbær

Shake alle ingredienser i en drinksshaker uden isterninger for at få drinken til at skumme ekstra meget. Hæld op i et glas og pynt med friske jordbær. OBS! I stedet for jordbær kan for eksempel også bruges blåbær eller hindbær.
 

Se hvordan en Danmarksmester mikser en Gin Sour

Se med, når Mathias Daa Løfquist, der er Danmarksmester i Cocktail & Flair, mikser en forfriskende Gin Sour med jordbær.

Klassisk fødselsdag

Navnet taget i betragtning er det nok ikke den store hemmelighed, at fødselsdage er en fejring af den dag, vi blev født. For langt de fleste er det en dag, der ses frem til med stor glæde og forventning – specielt i barndommen, hvor der endnu ikke skal så mange lys i fødselsdagskagen.

En rund fødselsdag er dog altid en god grund til at holde fest, og både 30 års fødselsdage, 40 års fødselsdage og 50 års fødselsdage er ofte nogle af de helt store fester, hvor fødselaren inviterer rigtigt mange gæster og måske holder festen ude. Er fødselarens alder mere beskeden, eller er det ikke en rund fødselsdag, der skal fejres, står den i mange hjem på fødselsdagsboller, fødselsdagskage eller kagemand og varm kakao.

Er det en børnefødselsdag, kan det være en god ide også at have planlagt en festleg eller to – og måske endda lave et tema for fødselsdagen. Populære temaer for en børnefødselsdag er for eksempel prinsessefest, superheltefest, piratfest og unicornfest.

Husk at det til enhver fødselsdag er god skik og brug at skrive et personligt fødselsdagskort, der afleveres sammen med gaven. Et smukt eller sjovt fødselsdagskort er en fin måde at sige tak for invitationen til fødselsdagen. Til børnefødselsdage, hvor ikke alle gæster nødvendigvis kan skrive, kan et fødselsdagskort også meget fint være en tegning. Husk det er tanken der tæller.

 

Alle festemner