Festlege til fødselsdagen

Syng med 

Musik giver altid god stemning til en fest – og hvorfor ikke forberede en leg, hvor der oven i købet skal synges med? Udvælg en række populære sange, som gæsterne må formodes at kende i hvert fald de fleste af. Inddel gæsterne i to hold, som på skift sætter en deltager på scenen. Du afspiller nu et lille stykke af en sang, og når musikken stopper, skal deltageren fortsætte sangen og gøre linjen færdig. Det giver for eksempel 2 point, hvis deltageren selv kan færdiggøre linjen, og 1 point, hvis han/hun skal have hjælp fra resten af holdet. 

Det er en god idé som dommer at printe sangteksterne ud på forhånd, så der ikke opstår diskussion om, hvad der synges.   

Sig det videre

Skal der en lille leg på banen, mens I stadig sidder omkring bordet, er ’Sig det videre’ et nemt indslag, hvor alle aldre kan være med. Fødselaren starter med at tænke på en sjov sætning og hvisker den videre til den, der sidder til højre. Når sætningen er hvisket hele vejen rundt om bordet, skal den sidste i rækken sige den højt. Og det er sjældent det samme, som det fødselaren startede med at sige! Lad herefter gæsten til højre for fødselaren finde på en sætning – og fortsæt til alle gæster har fået lov til at starte legen.   

Gæt personen

’Gæt personen’ er en klassiker, når det gælder festlege for både børn og voksne. Lad alle gæster skrive navnet på 4-5 kendte personer på små sedler og kom sedlerne i en skål. I hold af 2 gælder det nu om at gætte flest personer på tid, for eksempel 1 minut. Den ene deltager trækker sedler fra skålen og skal nu forklare den anden på sit hold, hvem personen er uden at sige personens navn.  Husk at have en, der holder øje med tiden. 

I kan også selv forberede sedlerne med navne inden legen går i gang. Husk at sætte sværhedsgraden i forhold til deltagernes alder. 

Sækkeløb

Sækkeløb er sjovt, uanset hvor gammel man er. Del gæsterne i to hold og lav en bane på ca. 10 meter (eller hvad der nu passer til selskabets formåen). Hvert hold skiftes nu til at sende en person afsted i en sæk. Der skal hoppes hen til banens ende og tilbage igen, hvorefter sækken overlades til den næste i køen. Det hold, der først får alle ’hoppere’ igennem banen, har vundet. 

Har I ikke en stofsæk, for eksempel en gammel kartoffelsæk, kan en robust papirsæk også bruges. 

Æggeløb

Er det vejr til at være ude, er æggeløb en genial leg, der hurtigt får gang i latteren. Del gæsterne op i to hold og giv hvert hold en ske og et æg. Er der mange mindre børn, kan det være en god ide, at ægget er hårdkogt, men ellers gør det kun legen sjovere, hvis ægget ikke er kogt. En deltager fra hvert hold skiftes nu til at balancere ægget på skeen og løbe frem og tilbage på en afmærket bane – enten med skeen i hånden eller i munden, hvis det skal være sværere. Tabes ægget, skal deltageren tilbage til startlinjen og starte forfra. Det hold, der først får alle deltagere igennem uden et tabt æg, har vundet.
 

 

Alle festemner