BLACK FRIDAY   

Fastelavnsboller

Dittes bedste fastelavnsboller

Fastelavnsboller er en ligeså vigtig del af fastelavn som udklædning
 og tøndeslagning, og mulighederne for at give fastelavnsbollerne et personligt touch 
er mange. Prøv Dittes uimodståelige fastelavnsboller med hindbær-remonce
 og farvestrålende glasur. Og lav endelig rigeligt med fastelavnsboller, for det kan være der kommer små udklædte gæster forbi og synger ’Boller op, boller ned…’.
 

De bedste fastelavnsboller

(9 -12 fastelavnsboller)

1,4 dl sødmælk
30 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smeltet smør
300 g hvedemel
1 knvsp salt

Opløs gæren i mælken og rør æg og sukker i blandingen. Smelt smørret og hæld det oveni. Sigt mel og salt i, og ælt dejen godt sammen – gerne 10-15 min. for at opnå en silkeblød dej. Læg dejen i en stor skål dækket med husholdningsfilm og et viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.
 

Hindbærremonce

50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g blødt smør
2 spsk hindbærstøv

Ælt alle ingredienser godt sammen. Rul bolledejen ud på et bord med mel til 0,5 cm tykkelse. Skær 9 eller 12 ens stykker og læg 1 tsk hindbærremonce på hver. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.). Pensl fastelavnsbollerne med et pisket æg og bag dem ved 200° varmluft i 13-16 min. Lad dem køle af på en bagerist.
 

Glasur

100 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
Pastafarve, grøn, gul og pink
Lidt sukkerkrymmel

Pisk flormelis og æggehvide sammen til en sej glasur og del den i tre dele. Indfarv glasuren med grøn, gul og pink pastafarve eller det, du lige har. Kom en smule glasur på hver bolle og drys med sukkerkrymmel. Pynt med hjemmelavet fastelavnspynt.
 

Du ka’ se, hvordan Ditte pynter fastelavnsboller

Se i filmen, hvordan Ditte laver farvestrålende glasur og pynter de lækre fastelavnsboller.
 

Fastelavns Bamseboller med marcipan og kardemomme 

Fastelavns Bamseboller med marcipan og kardemomme (10-12stk)

75 g smør
3,5 dl kærnemælk
45 g gær
1 æg
1 tsk. salt
4 spsk. kardemomme
600 g mel
150 g marcipan groft revet

1 æg til pensling

Fremgangsmåde
Smelt smør og marcipan, tilsæt mælk, og pisk til en jævn masse. Rør gæren ud i den lune masse, tilsæt herefter æg, salt, sukker, kardemomme og mel. Æltes til en jævn dej, og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time med et klæde over. Tril dejen til 12 boller, og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter et lunt sted. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem ved 190 grader i 120 min. Bollerne kan eventuelt pyntes med festlige ansigter med glasur.

 

Idéer til fastelavnsfesten


 

Alle festemner