Fastelavnsfest

Fastelavn var oprindeligt en fest, hvor voksne klædte sig ud, slog katten af tønden og festede i flere dage. Men det var i gamle dage. I dag er fastelavn børnenes fest, så gør klar til at få huset invaderet af små superhelte, prinsesser, klovne og andet godtfolk, som alle er opsat på at blive kattekonge. For hvis der er noget, der kan få stemningen i vejret er det tøndeslagningen til en fastelavnsfest.

 

Idéer til fastelavnsfesten


Fastelavnskostumer til børn 

 Se hele udvalget her

 

Mest populære fest tip


Du ka’ se, hvordan Ditte pynter fastelavnsboller

Se i filmen, hvordan Ditte laver farvestrålende glasur og pynter de lækre fastelavnsboller.
 

Fastelavn er mit navn

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade. Der findes ikke mange børn, som ikke kan synge med på sangen, der om noget er knyttet til fastelavn. Og der findes heller ikke mange børn – i hvert fald i de yngre aldersgrupper – som ikke synes, at fastelavn er en fantastisk fest.

For er der noget bedre end at klæde sig ud, slå katten af tønden og spise fastelavnsboller og slik, til maven næsten ikke kan mere? Det skulle da lige være at få titlen som kattekonge eller kattedronning, når der slås katten af tønden, og vinde både kronen, æren og måske retten til at spise en ekstra fastelavnsbolle.

Hvornår, det er fastelavn, er straks lidt sværere at holde styr på. Fastelavnssøndag ligger næsten altid i februar men ikke på en fast dato. Faktisk kan man kalde fastelavn for en bevægelig fest, for den indretter sig efter påsken og ligger præcis syv uger inden påskedag.

Fastelavn er, som navnet antyder, forbundet med fasten, og traditionen med fastelavnsboller stammer herfra. Det var nemlig forbudt at spise sukker og hvedebrød under fasten, så tirsdag inden fasten begyndte, mæskede man sig med masser af fastelavnsboller fyldt med sukker og rosiner.
 

 

Alle festemner