Champagnebrunch

Der behøver ikke være en særlig anledning for at invitere til champagnebrunch. Måske har du bare lyst til at samle vennekredsen og gøre lidt ekstra ud af det med små lækkerier på tallerkenerne og bobler i glassene. Og noget af det bedste ved en champagnebrunch er, at den starter relativt tidligt på dagen, så der er masser af tid til at snakke, grine og skåle.

 

Idéer til champagnebrunch


Brunch-lækkerier
Et tag-selv-bord med alle brunch-herlighederne er et indbydende syn, der nok skal få gæsternes tænder til at løbe i vand. Server for eksempel en tærte af filodej med tomater og æg, små mundrette hapsere, muffins, masser af frisk frugt og en pandekage-lagkage med vaniljecreme og friske hindbær. Tilsæt champagne og skønne juicer - og så er brunchen et sikkert hit!
Farvestrålende frugt
Frugt og bær er en uundværlig ingrediens på brunchbordet. Skær forskelligt frugt ud og fyld skåle med de farvestrålende stykker, så gæsterne selv kan forsyne sig – på den græske yoghurt, som det sunde tilbehør eller i champagneglasset. Fyld et højt glas med blandet frugt og top op med champagne til en farvestrålende symfoni.
Brunch-menu
Sørg for at brunch-menuen er så varieret, at der er noget for enhver smag og til hele dagen – noget mættende, noget sødt, noget sundt og noget til den lille sult. Du ka’ finde en skabelon til menukortet her.
Brunch-invitation
Fuldend temaet med en brunch-invitation. Du ka' downloade en skabelon her.
Bliv klogere på hinanden
Kender ikke alle i selskabet hinanden – eller har du bare lyst til en lille leg, der kan gøre jer klogere på hinanden og åbne op for nye samtaleemner? Så forbered en række mere eller mindre nærgående spørgsmål og læg dem i en bunke midt på bordet. I trækker nu på skift et kort med et spørgsmål, som vedkommende skal svare på. Spørgsmål kunne være ’Hvor har du boet længst tid?’, ’Ville du date din venindes eks-kæreste?’, ’Er du til ødemark eller storby?’ og ’Hvad ville du være, da du var lille?’.
Mimosa – nektar til morgenfriske gudinder
Ingen brunch uden Mimosa. Og heldigvis kræver det ikke en bartender-uddannelse at fremtrylle den gudeskønne drink, der menes at være opfundet på Hotel Ritz i Paris i 1925. Hæld 1 del appelsinjuice og 2 dele champagne (eller anden mousserende vin) i et højt champagneglas med en isterning. Voila!
DIY æsker
Fold selv små æsker i pastelfarver, som kan bruges som bordpynt eller som indpakning til en lille gave til dine gæster. Du kan for eksempel lægge lidt lækker chokolade eller et lille glas hjemmesyltet marmelade i æskerne. Du ka’ finde skabelonen til æskerne her.

 

Opskrifter til champagnebrunch


Små glas med yoghurt, bær og crunch

Kom bær eller skåret frugt i smukke glas, så de fylder 1/2 af glassenes størrelse. Hæld en smule ahornsirup over og top med græsk yoghurt 10%. Skyr og ymer kan også bruges. Kom til sidst lidt god mysli på toppen og pynt med en fin lille gren frisk timian.

Du kan købe en god mysli eller granola og gøre den ekstra lækker ved at tilsætte tørrede frugter, nødder og kerner efter din smag. Tilføj evt. også et fint drys tørrede spiselige blomster eller spiseligt metallic drys.

 

Små hapsere med rygeost og røget laks

(24 stk.)

 

24 små canapé-skaller
150 g rygeost
100 g crème fraiche 18%
120-150 g røget laks i skiver
Saften af ¼ citron
Salt og peber
Frisk koriander eller dild

Rør rygeost, cremefraiche og citronsaft sammen i en skål og smag til med salt og peber. Kom cremen i en sprøjtepose og fyld en passende mængde i hver canapé. Skær laksen i passende mindre stykker og fold stykkerne, så de passer til størrelsen af rygeostecremen. Pynt med små kviste af koriander eller dild og server med det samme.

 

Tip

Du kan erstatte laksen med parmaskinke og pynte med persille, en lille oliven eller friske basilikumblade. Cremen kan laves dagen inden, det serveres. Du kan også bruge små kiks i stedet for canapéskaller.

 

Dekadente cupcakes med meringues og blomster

(12 stk.)

 

Cupcakes

150 g sukker
60 g smør
1 æg
20 ml rød frugtfarve - pasta konsistens
1 tsk. vaniljesukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
10 g kakao
½ tsk. salt
1¼ dl kærnemælk
1 tsk. eddike

Pisk smør, sukker og vanilje let og luftigt. Tilsæt æg.

Rør rød farve og kakao sammen i en anden skål og kom det i æggemassen. Rør nu halvdelen af kærnemælken i. Sigt halvdelen af melet i og derefter det sidste kærnemælk og mel. Tilsæt bagepulver, eddike og salt. Fordel dejen i 12 cupcake-forme og bag ved 170 grader i ca. 15-20 min. Lade køle helt af, inden de pyntes.

 

Cream cheese-topping

125 g flødeost
50 g smør, stuetemperatur
300 g sigtet flormelis

Pisk alle ingredienser sammen til en let og luftig creme. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt en fin roset på toppen af hver cupcake. Pynt kagerne med meringues-kys og spiselige blomster.

 

Meringues-kys

3 æggehvider
150 g sukker
½ tsk. eddike
1 tsk. maizena
Gul frugtfarve

Pisk æggehviderne stive og tilsæt gradvist sukkeret. Pisk grundigt hver gang lidt sukker er tilsat. Kom til sidst eddike og maizena i og pisk i yderlig 5 min. Pensl tynde striber med den gule frugtfarve inde i en sprøjtepose og fyld den herefter med meringues. Sprøjt små kyskager ud på en bageplade beklædt med bagepapir og lad kyskagerne hvile på bagepladen i ca. 15 min., inden de bages. Bag kagerne ved 100 grader i ca. 3 timer. Sluk for ovnen og lad kagerne køle helt af i ovnen, inden de tages ud.

 

Historien bag brunchen

Brunch er en sammentrækning af de engelske ord breakfast og lunch - og brunchen blev da også oprindeligt opfundet i England i slutningen af 1800-tallet som et alternativ til den tungere mad, der ofte blev serveret efter kirke. I dag er brunch et populært fænomen over hele verden fra USA og Canada til Kina og Sydafrika. Det er dog forskelligt fra verdensdel til verdensdel, hvad der serveres. I Kina for eksempel er dumplings en fast ingrediens på et brunchbord.

 

 

Alle festemner