Komplet bryllupsdage oversigt

De fleste mennesker kender bryllupsdage navne som kobberbryllup, sølvbryllup, guldbryllup og diamantbryllup, mens de færreste kender betydningen af et granitbryllup eller et læderbryllup. Der er heldigvis rig mulighed for at blive klogere på disse mange navne på bryllupsdage. Du skal blot rette dit blik mod vores store oversigt.

Ingen forventer, at du kan huske alle dagene, men du er velkommen til at gøre et forsøg.

Tilbage til bryllup >

Bryllupsdagen er noget helt specielt, der for altid vil bringe minderne tilbage til den dag, hvor man sagde ja til hinanden. Men har du styr på rækkefølgen af bryllupsdage? Hvis ikke, så giver vi her et overblik over alle bryllupsdagene, og hvad du kan bruge dem til. 

Det er så yndigt at følges ad – og hver eneste bryllupsdag fortjener at blive fejret. Det er selvfølge meget forskelligt, hvordan ægtepar fejrer bryllupsdagen, og man behøves ikke give hinanden gaver for at hylde ægteskabet. Men hvis I gør, så kan I tage udgangspunkt i bryllupsdagstitlen for det antal år, som i har været gift. Det er en sjov måde, hvorpå I kan gøre dagen ekstra hyggelig.

Har I eksempelvis været gift i 5 år og har træbryllup, så kan I fejre det sammen ved at plante et træ i haven som et symbol på jeres voksende og stærke kærlighed til hinanden. 

I kan altid selv vurdere, hvor meget I vil bruge af tid og penge på dagen og gaver. Men hvis I vælger at fejre dagen, så kan det være sjovt at følge et tema, der tager udgangspunkt i bryllupsdagens titel, antal år I har været gift, eller eventuelt den farve, som titlen forbindes med. Har I eksempelvis bronzebryllup, kan I pynte op til en dejlig middag, hvor servietter og service har farven bronze. Det skaber en romantisk stemning, der passer til jeres ægteskab.

Har du ikke helt styr på navnene på de enkelte bryllupsdage, får du herunder en komplet liste over, hvornår du for eksempel kan fejre granatbryllup, silkebryllup og månebryllup.

1 år – Papirbryllup
2 år – Bomuldsbryllup
3 år – Læderbryllup
4 år – Blomsterbryllup/Hyacintbryllup
5 år – Træbryllup
6 år – Sukkerbryllup
7 år – Uldbryllup
8 år – Bronzebryllup
9 år – Pilbryllup/Stråbryllup
10 år – Tinbryllup
11år – Stålbryllup/Ravbryllup
12 år – Silkebryllup
12½ år – Kobberbryllup
13 år – Kniplingsbryllup
14 år – Elfenbensbryllup
15 år – Krystalbryllup
16 år – Månebryllup
17 år – Ametystbryllup
18 år – Margueritbryllup
19 år – Granatbryllup
20 år – Porcelænsbryllup
21 år – Turkisbryllup
22 år – Alliancebryllup
23 år – Tulipanbryllup
24 år – Karatbryllup
25 år – Sølvbryllup
30 år – Perlebryllup
35 år – Koralbryllup
40 år – Rubinbryllup
45 år – Safirbryllup
50 år – Guldbryllup
55 år – Smaragdbryllup
60 år – Diamantbryllup (På ens 60-års bryllupsdag modtager man et brev fra kongen eller dronningen)
65 år – Krondiamantbryllup
70 år – Jernbryllup
75 år – Atombryllup eller kronjuvelbryllup
80 år – Egebryllup
90 år – Granitbryllup
 

 

Ideer til brylluppet


 

Alle festemner