Billie Fest

Er ulven Billie også et hit hjemme hos jer? Så kast jer ud i en fest i børnehøjde med Billie i hovedrollen. I kan lave rigtig meget pynt selv – for Billie elsker alt, der er blåt, gråt og hvidt.

Historien bag Ulven Billie

Ulven Billie er inspireret af begrebet ’ulvetimen’ – altså den hektiske periode mellem fyraften og aftensmad, hvor mange praktiske gøremål skal presses ind. I 2009 begyndte Bilka derfor at dele ’ulveposer’ med lidt snolder ud til børn, der var med deres forældre ude at handle i netop ’ulvetimen’ for at gøre det lidt sjovere. Figuren Ulven Billie kom til verden i 2010.

Ulven Billie er Bilkas maskot – og en elsket figur blandt de mindste. Han har fødselsdag den 11. februar, hvor han holder fest med alle sine venner fra Fortællerskoven. Billie elsker spaghetti og kødsovs og har sin egen børneklub, som alle kan være med i.

 

Ideér til Billie-fest


Blåt i blåt
Kom en blå papirdug på bordet og lad den eventuelt fortsætte op ad væggen for at give rummet et ekstra blåt præg. Og husk også at købe engangsservice – det er nu engang nemmere, når der er en stor børneflok på besøg.
Bliv Billie
Bed gæsterne komme i blåt tøj – det kan bare være et par jeans og en blå trøje – og start festen med at klippe Billie-masker ud. Det er sjovt for børnene og ser skægt ud. Du ka' downloade din Billie-maske lige her.
Blå slushice
Blå slushice er et hit til Billie-festen, og sjovt at lave for børnene. Der findes faktisk flere blå, grå og hvide snacks, end man lige umiddelbart tror. Gå på jagt på hylderne, hvor du køber ind, og lad dig inspirere.

 wre

 

Opskrift på Billies yndlingsbarer
Billies yndlingsfarve er blå, så der skal naturligvis blå kager på bordet til en Billie-fest. Kom blå glasur eller hvid chokolade med blå frugtfarve oven på helt almindelige myslibarer. Så har du tryllet Billies yndlingssnack frem på ingen tid. Myslibarer kan også erstattes af riskiks.
Blå, grå og hvide snacks
Der findes faktisk flere blå, grå og hvide snacks, end man lige umiddelbart tror. Gå på jagt på hylderne, hvor du køber ind, og lad dig inspirere. Det kan være hvide kyskager, blå bolsjer og hvide skumfiduser. Du kan lave blå drinks ved at dryppe et par dråber blå frugtfarve i Sprite eller i en kande vand.

Opskrift på ulvepotekager

Ulvepotekager er en lækkerbisken, der helt sikkert vil gøre lykke hos gæsterne til en Billie-fest.

(Ca. 24 stk.)

250 g blødt smør
250 g sukker
250 g mel
1 ½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
4 æg
4 spsk mælk

Tænd ovnen ved 175 grader. Pisk smør og sukker sammen til en luftig og lys masse. Tilsæt mel, bagepulver, salt, æg og mælk og pisk dejen helt glat. Fordel dejen i 24 muffinforme og bag kagerne, indtil de er gyldne og gennembagte – ca. 20-25 min. Lad kagerne køle helt, inden de pyntes.

Topping

250 g mascarpone
100 g flormelis
Saften af en ½ citron
24 Oreos
72 chokoladeovertrukne mandler

Pisk mascarpone til en tyk masse, tilsæt flormelis og citronsaft og fortsæt med at piske, til massen er helt glat. Opbevar på køl indtil brug. Kom et jævnt lag mascaponetopping på hver kage og pynt med en Oreo og tre chokolademandler, så kagerne ligner en pote. 

 

Alle festemner