Engelsk bøf

Engelsk bøf – forkæl dine smagsløg

Engelsk bøf er et velkendt stykke udskåret kød, der er populært på det danske marked. Denne type af bøf er udskåret af en oksetykstegsfilet. Det betyder, at bøffen er velegnet til både hverdagsbrug og festlige sammenkomster.
 
I Danmark bruges tykstegsfilet særligt til at lave engelsk bøf med bløde løg, der traditionelt serveres med kartofler og skysovs. Tykstegsfilet er et velsmagende og mørt stykke kød, der ofte deles på langs, for derefter at blive skåret til bøffer. Engelsk bøf er en sikker vinder til både hverdagsaftener og særlige lejligheder, hvor du ønsker at forkæle smagsløgene lidt ekstra, og i din lokale Bilka kan du altid finde engelsk bøf, der er klar til tilberedning.
 

Sådan tilberedes engelsk bøf

 
Den traditionelle servering af engelsk bøf består af en stegt tykstegsbøf med bløde løg. Engelsk bøf kan bl.a. tilberedes i ovn og på grill, men de fleste foretrækker faktisk blot at stege engelsk bøf på panden. Det er nemt, når du alligevel skal tilberede bløde løg til din engelske bøf, fordi begge dele kan tilberedes på samme pande. Steg først løgene, og tilbered derefter bøfferne sammen med den tilbageværende væde fra løgene. Det giver ekstra smag til bøfferne og dermed til det samlede måltid. 
 
Husk også det øvrige tilbehør. Kartofler og en lækker skysovs er en klassiker, men også salat eller bagte rodfrugter smager dejligt til din engelske bøf. Tjek evt. vores tilbudsavis for netop det tilbehør, du foretrækker til din engelske bøf.   
 

Tre tips til stegning af engelsk bøf

 
Engelsk bøf er en folkekær ret, der værdsættes af mange danskere. Derfor vil det også være en skam, hvis ikke bøffen er tilberedt til perfektion. Her finder du tre tips, der kan sikre dig den bedste engelske bøf:
 
  1. Tag kødet ud af køleskabet i god tid: Du bør tage kødet ud af køleskabet mindst 45 minutter, før det skal steges. I samme ombæring kan du også salte kødet.
  2. Dup kødet tørt: Du bør altid huske at duppe kødet tørt, inden det lægges på panden. Ellers kan du risikere, at det sprutter på panden, og at det derfor koger i stedet for at stege.
  3. Servér den rosastegt: En engelsk bøf bør serveres rosastegt, da den på dette tidspunkt i stegeprocessen har den bedste smag. Du kan se, når den røde kødsaft kommer frem på overfladen. Vend bøffen og steg den yderligere et par minutter på den anden side.
 

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager