Softkernerugbrød – Stort udvalg af lækkert softkernerugbrød

Softkernerugbrød – en absolut klassiker på frokostbordet

Der findes ikke mange danskerne, der ikke kan spise en skive rugbrød. Vi elsker det simpelthen. Og softkernerugbrødet med solsikkekerner er et af de meget populære af slagsen. 

Rugbrød med solsikkekerner er både rustikt og smagfuldt. Solsikkekernerne er med til at give brødet struktur og fylde. Derudover gør indholdet af kerner, at brødet holder sig blødt og friskt i lidt længere tid. Anvend softkernerugbrød på madpakken og til det kolde frokostbord, som underlag under sild og karrysalat. 

Vi har altid spist rugbrød i Danmark – eller i hvert fald føles det sådan. Brødet siges at have mindst 1.000 år på bagen, og vikingerne havde det formentlig med i deres skibe over til England. Selvom rugen faktisk er i familie med hvede, viste det sig hurtigt, at rug er mere hårdfør over for kulde og andre lidt mere barske omstændigheder, som især findes i nord. 

Derfor blev den også i Norden en meget anvendt ingrediens i brød, og derfor taler vi også i dag om ”rugbrødsgrænsen”, der går i midten af Europa – nogenlunde på linje med dér, hvor klimaet for alvor er forskelligt mellem nord og syd. 

I dag bruges rugbrød blandt andet til det efterhånden berømte smørrebrød og til madpakken. Med hensyn til madpakkerne ved vi rent faktisk, at madpakken går i hvert fald 130 år tilbage i tiden. Den ældste madpakke, man har lokaliseret, blev fundet bag et skab på Rosenborg Slot og bestod af 2 skiver rugbrød med margarine. Det kan godt være, at vi i dag er lidt mere opfindsomme, når det kommer til pålæg – men madpakker og smørrebrød er altså dansk, når det er bedst.

Softkernerugbrød er et smagfuldt valg, når menuen står på højtbelagt. Så drøn ned i din lokale Bilka og find softkernerugbrød – lige præcis som du kender det bedst. Er du på tilbudsjagt, kan du med fordel undersøge om vores tilbudsavis, der udkommer hver torsdag, har gode tilbud på softkernerugbrød.

Tre tips til softkernerugbrød

  1. Brug dit gamle rugbrød til noget sødt: Rugbrød behøver ikke kun at anvendes til pålæg. Det kan også sagtens ristes, og ristes det på en pande med lidt brun farin, kan det blive en vidunderlig rugbrødscrumble oven på is eller andre søde sager. Du kan ligeledes lave en rugbrødslagkage, da rugbrød og flødeskum heller ikke er en dårlig kombination. Rugbrød kan bruges til meget – sæt din fantasi på prøve. 
  2. Opbevaring: Opbevar rugbrødet i en lufttæt pose ved stuetemperatur og helst ikke i køleskabet. Kommer det i køleskabet, bliver det hurtigere tørt og hårdt. Om sommeren kan det dog være en god idé at opbevare det i køleskabet, da høje temperaturer kan være hårde ved brødet. Er der mug på, skal det smides ud. Rugbrød kan også fryses ned. Er rugbrødet skiveskåret, kan det eventuelt smækkes på brødristeren, når det skal bruges. Ellers skal brødet tages op i god tid inden anvendelse, da det kan tage noget tid at tø op. Det kan godt stå til optøning ved stuetemperatur.
  3. Rugbrødschips: Rugbrødschips smager super godt og kan anvendes som en snack. De grove chips smager især godt, hvis der også serveres dip, salsa og tapenade til. Skær rugbrødet i små og tynde firkanter og sæt dem i ovnen, til de er sprøde.

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager