Honningsnitter

Stort udvalg af honningsnitter

Honningsnitter – en ægte dansk snitte fra en ægte dansk kage

Honningsnitter er små snitter skåret ud af en større honningkage. De små snitter udgør en mundret portion, der er lige til at smutte i munden. Honningsnitter, eller honningkagen, er faktisk en ægte dansk opfundet kage. Honningsnitter består oftest af to stykker tørkage lavet af honning lagt på hver sin side af smørcreme eller creme af abrikoser og appelsin. 

Den har en perfekt balance mellem søde og syrlighed, mellem det sprøde og det bløde. Det er nok derfor, at den i så mange år har været blandt favoritterne, når der bliver serveres julegodter i december måned. Honningsnitten er en favorit både blandt børn og voksne, og intet tyder på, at begejstringen vil aftage lige foreløbig. 

Honningkagen er en gammel dansk kage, som smager af honning og forskellige krydderier, der har creme i midten og ofte overtrukket med chokolade. Kagen blev opfundet i 1783 af Christian E. Rasch og gjorde faktisk både byen Christiansfeld kendt i Danmark og i udlandet. Skal man have de originale honningkager, så skal man have dem fra Christiansfeld. Honningsnitter er god på kagebordet til fødselsdagen eller mindre formelt til den stille aftenkaffe foran fjernsynet. 

Honningsnitter tager tid at fremstille selv, hvis det skal gøres som i Christiansfeld

Dejen til honningkager tager lang tid at lave. Dejen skal nemlig hvile i flere måneder så planlæg i god rigtig god tid, hvis du gerne vil bage dine egne honningkager. Er du den lidt mere utålmodige type (det kan vi godt forstå), så tag i stedet et smut forbi bagerafdelingen i din lokale Bilka.

 Tre tips til anvendelse og opbevaring af honningsnitter

  1. Servér honningkager i december: Honningsnitter smager af jul. Så servér dem gerne en søndag i advent for at sætte julestemningen i gang for alvor. 
  2. Opbevar honningsnitter i køleskabet: Honningsnitter smager bedst, når de opbevares i køleskabet. Dette er på grund af, at de kan være lidt tørre i dejen og trækker fugt til sig, når de står i køleskabet. Og så smager de desuden også ret godt i kold tilstand.
  3. Gløgg og honningsnitter: Få julestemningen 100 procent i hus med et glas gløgg til kagerne – det er smagen af jul, når den er allerbedst. 

 

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager