Hindbærsnitter

Altid friske og lækre hindbærsnitter

Hindbærsnitter – den perfekte kombination af sødt og syrligt

Hindbærsnitten er det perfekte eksempel på, hvordan alt kan gå op i en højere enhed, når de rette smage og konsistenser mødes. 

Tyg lige på den her: Mørdej, hindbærmarmelade og hvid glasur. Den perfekte kombination af sødt, syrligt, sprødt og blødt. Det er ikke uden grund, at hindbærsnitten har den status, den har i Danmark. Hvordan kan man nogensinde blive træt af denne lille skønne kage, der er så elegant eksekveret, at man skulle tro, at Gud havde haft en finger med i spillet. 

Vi skal tilbage til engang midt i 1700-tallet for at støde på hindbærsnitten første gang. I den oprindelige opskrift var der flere lag mørdej med hindbærmarmelade imellem, men sidenhen er der blevet tyndet gevaldigt ud. I dag er der fire lag i alt – to lag mørdej med marmelade imellem samt glasur på toppen. That’s it! Enhver bager med respekt for sig selv har sin helt egen version på hylden, og det gælder naturligvis også bageren i dit Bilka-varehus

Det kan være svært at tro på, men rent faktisk var hindbærsnitten dømt ude i en længere periode. Og det var først med gourmetbageriernes indtog i Danmark i årene omkring 2010, at hindbærsnitten genvandt sin velfortjente status som top-mørdejskage. Grunden til dette skal formentlig findes i kagens simplicitet, der – i hvert fald i gourmet-sammenhænge – kalder på de bedste råvarer for at blive en succes. Et nyt ”koncept” for hindbærsnitten var opfundet og blev naturligvis hurtigt udbredt til mange af landets resterende bagerier. Og herfra gik det kun én vej for hindbærsnitten.

Hindbærsnitte i mange variationer

Hindbærsnitten kan nydes i mange sammenhænge. Som en del af søndagsbrunchen, som en formiddagssnack, til eftermiddagskaffen og til aftenteen. Den kan skæres ud i mundrette bidder, så ungerne også kan være med, og den kan serveres med is og frugt, hvis man vil ”udvide” serveringen. Det er helt op til den enkelte. Én ting er sikkert: Ingen vil nogensinde klage over, at der bliver serveret hindbærsnitte!   

Rent faktisk er det også dejligt nemt at lave den lille mørdejskage selv. Smør, mel, flormelis og hindbærmarmelade er stort set dét, der skal til. Tjek evt. vores tilbudsavis for gode tilbud på netop de ingredienser.

Tre tips til servering af hindbærsnitte

  1. Server hindbærsnitten samen med frugt og is. Friske bær giver et godt modspil til den søde glasur.
  2. Server hindbærsnitten med en god kop te. Den søde mørdejskage spiller perfekt sammen med en god, varm kop te.
  3. Lav en hindbærsnitte-kagekone til den næste børnefødselsdag. Ungerne vil elske den, og du vil elske resterne. 

 

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager