Drømmekage

Lækker drømmekage

Drømmekage – klassikeren fra Klokkerholm

Drømmekage er en af de mest populære kager i Danmark. Og samspillet mellem den bløde, smovsede kage og den sprøde top er da også helt i særklasse.

Drømmekage fra Brovst. Bare navnet får et smil frem på læben. Men der er altså noget ved navnet – ”Drømmekage fra Brovst” – som skurrer lidt i ørerne. For faktisk stammer den berømte drømmekage slet ikke fra Brovst men fra den lille nordjyske by Klokkerholm, hvor Jytte Andersen lærte opskriften fra sin mormor og medbragte kagen til en bage-konkurrence i Brovst. 

Ovenstående er jo udelukkende en formalitet, som vi ikke skal dvæle mere ved hér. Men næste gang, du tager en bid af en drømmekage, kan du jo sende en venlig tanke til Jytte Andersen fra Klokkerholm.

Drømmekage er lavet af sukker, smør, æg og mel og bliver toppet med en høj glasur af brun farin og kokosmel. Kagen er en af de mest populære i Danmark og placerer sig ofte i top fem – sammen med blandt andre jordbærkage, flødeskumskage og chokoladekage – når favoritkagen skal udnævnes. Derfor er den også at finde hos langt de fleste bagere i Danmark – herunder hos din lokale Bilka-bager.

Lad os lige blive lidt ved toppingen. For det er hér, at der bør ydes en særlig indsats for at ramme den klokkerent. Kodeordet er ”meget”. Der skal simpelthen bare være meget topping. For det første er det lækkert at bide igennem, og for det andet undgår man, at glasuren bliver tør, hvilket nærmest er en katastrofe, når vi taler om drømmekage. Den rigtig gode drømmekage balancerer perfekt mellem de sprøde og de bløde elementer, og den der fanger og forstår det vil automatisk opbygge en dedikeret fanskare.   

Drømmekage er suveræn, som den er. Der er derfor ikke tradition for at pille alt meget ved opskriften. Selvfølgelig kommer den som muffins og i andre alternative former, men selve grunddejen er stort set fredet. I hvert fald lige indtil man støder på ”Den der du ved nok”. Kagen med det svært opsigtsvækkende navn er en drømmekage, hvor der blot er tilført kakao til både dej og glasur. På kort tid har denne kage opnået stor popularitet og ses blandt andet ofte til børnefødselsdage, hvor der kæmpes om den sidste krumme. 

Tre tips til at få mest ud af din drømmekage

  1. Eksperimentér hvis du tør. Drømmekage er perfekt, som den er, og stort set ikke til at skyde igennem. Men hvis du insisterer, kan du blande lidt revet appelsinskal i dejen, der vil give kagen et friskt twist.
  2. Dobbelt op på glasur. Ingen vil nogensinde klage over for meget topping på en drømmekage. Så lav endelig nok – gerne dobbelt så meget som anført.
  3. Har det bedst i stuetemperatur. Skulle du af uransagelige grunde have rester af drømmekage tilovers, bør kagen opbevares i en lukket pose ved stuetemperatur. Hér kan den holde sig smovset og lækker i op til tre dage.

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager