Burgerboller

Stort udvalg af lækre burgerboller

Burgerboller – boller til enhver smag

Burgerboller er en kompleks størrelse. Der er utallige meninger om, hvad der udgør en perfekt burgerbolle, og der findes flere gode svar.

Den deler vandene, den lille burgerbolle. Nogle foretrækker den grov, andre vil have den sprød mens en tredje gruppe vil have den så blød og sød som muligt. Og det er blot for at nævne nogle af de præferencer, folk kan have, når det kommer til den perfekte burgerbolle. Besøg evt. dit Bilka-varehus for et bredt udvalg af burgerboller.  

Burgerboller, som vi kender dem i dag, stammer fra USA – burgerens hjemland. Her har der næsten altid været tradition for, at burgerbollen skulle være luftig og sød, hvilket ifølge amerikanerne komplimenterer bøffen perfekt. Denne opfattelse har ikke været delt i Danmark – i hvert fald ikke indtil for ganske nylig.

Hér har det i mange år været sådan, at burgerbollen næsten ikke kunne blive for sprød. Forbilledet har været den italienske ciabattabolle, og der har på danske caféer været bred enighed om, at det var sådan, en burgerbolle skulle ta’ sig ud.

Ny type burgerbolle

De seneste par år er der imidlertid sket noget i restaurationsbranchen. Der blæser nye vinde i burgerlandskabet, og forbilledet lader nu til at være den traditionelle, amerikanske burger med den søde, bløde bolle – nærmest som de teboller, man kan købe hos landets bagere. Resultatet er en burger, der ikke indeholder meget andet end bolle, bøf, salatblad og ketchup. Enkelt og godt! Det afgørende i denne sammenhæng er de gode råvarer. Uden dem falder burgeren til jorden, og så er det stort set underordnet, hvor god en bolle, man har fået fat i. Tjek evt. vores tilbudsavis for gode råvarer til din perfekte, hjemmelavede burger.

Har du mod på det, er det forholdsvis nemt at lave dine egne, hjemmelavede burgerboller. Alt du behøver er hvedemel, sødmælk, gær, salt, sukker og smør. Det tager ingen tid, og både familie og venner vil elske dig for indsatsen. 

Tre tips til den perfekte burgerbolle

Burgerboller findes i et utal af variationer, og der er intet, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til valg af netop din burgerbolle. Men uanset om du er til den grove, den bløde, den fra bageren eller den hjemmelavede, er der nogle gode fif, der er værd at ta’ med på rejsen mod den perfekte bolle:

  1. Der er en fin balance mellem sprød og hård. En sprød burgerbolle kan fungere fantastisk, mens en hård næppe hiver mange stik hjem. 
  2. Klem din burger. Når du har lavet din burger, kan du med fordel – uanset valg af bolle – klemme den let sammen. På den måde tvinger du saft fra bøffen ned i bollen og undgår derved, at burgeren er alt for hård.
  3. Husk sesamfrøene. Uanset hvilken bolle du går efter, vil sesamfrø næsten altid være prikken over i’et. 

 

Mere om Bilka

Læs mere om Bilkas frugt- og grøntafdeling

Læs mere om Bilkas slagterafdeling

Læs mere om Bilkas Bager